News

Komentari 0

Trogiru 2,5 milijuna kuna za unaprjeđenje vrtićke usluge

Trogiru 2,5 milijuna kuna za unaprjeđenje vrtićke usluge

To je jedna od najvažnijih pronatalitetnih politika te i dalje planiramo koristiti sva dostupna vanjska sredstva financiranja, rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić

Trogiru je odobreno 2,5 milijuna kuna nepovratnog novca iz europskih fondova za unaprjeđenje vrtićke usluge u tom gradu, priopćeno je u srijedu iz trogirske gradske uprave.

Kako je navedeno, u sklopu tog projekta organizirat će se produženi boravak u šest vrtićkih skupina za 90-ak djece, zaposlit će se devet novih odgojiteljica i šest pomoćnica za rad u produženom boravku. Bit će angažirani i stručnjaci za rad u posebnim programima - logoped, edukacijski rehabilitator i kineziolog za sportski program.

Osim sportskog programa, razvit će se informatički i ekološki program te program ranog učenja stranog jezika. Dodatno, u produljenom boravku kreirat će se i poseban program zdrave ishrane za koji će se educirati novozaposlena kuharica i izraditi priručnik za djecu i roditelje, priopćili su iz gradske uprave.

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić je izjavio kako je s tih 2,5 milijuna kuna taj grad u posljednjih pet godina za vrtiće osigurao više od 20 milijuna kuna. "To je jedna od najvažnijih pronatalitetnih politika te i dalje planiramo koristiti sva dostupna vanjska sredstva financiranja", rekao je Bilić.

 

Najčitaniji članci