News

Komentari 2

Trojica napali policajca u službi: Dvojica su bivši policajci, nakon incidenta su izbačeni ih HDZ-a

Trojica napali policajca u službi: Dvojica su bivši policajci, nakon incidenta su izbačeni ih HDZ-a

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv dva bivša policajca i sina jednog od njih zbog napada na policajca u službi i prijetnji

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice muškaraca iz Otočca, starih 52, 20 i 48 godina “zbog prisile prema službenoj osobi” te protiv 48-godišnjaka i "zbog prijetnji", a neslužbeno se doznaje da su dvojica okrivljenika bivši policajci. 

Prema medijskim napisima i javno dostupnim snimkama s mjesta događaja s policijskim su se službenicima potukli bivši policajci Miroslav Boban i Zlatko Cvitković, te Bobanov sin Ivan. Obojica starijih okrivljenika bili su članovi HDZ-a, ali su ubrzo nakon incidenta izbačeni iz stranke.

U optužnici piše da karlovačko Općinsko državno odvjetništvo, nakon provedene istrage, okrivljenike tereti da su 11. srpnja 2021. oko 1,35 sati u Otočcu, postupali zajedno i po dogovoru, pri čemu je 52-godišnji okrivljenik, da bi spriječio “postupanje policije prema njemu” udario policajca “rukom po licu”.

Okrivljenog 20-godišnjaka se tereti da je istog policajca, kako bi spriječio privođenje 52-godišnjaka, “udario rukama u prsa" te da su ga "obojica okrivljenika ponovno udarili”.

Okrivljenika (52) tereti da je potom tijelom gurao drugog policijskog službenika kako bi spriječio privođenje okrivljenog 20-godišnjaka, dok je drugom policijskom službeniku upućivao prijetnje te ga je udario.

Trećeg se okrivljenog (48) tereti da je s ciljem sprječavanja privođenja okrivljenog 20-godišnjaka policijskom službeniku prijetio.

Dvojica su policajaca “zadobili lake tjelesne ozljede”, a nakon toga je došla druga ophodnja i okrivljenici su bili svladani, piše u obrazloženju optužnice kojom je predloženo produljenje ranije naloženih mjera opreza, obveze okrivljenika da se redovito javljaju u policiju.

Najčitaniji članci