News

Komentari 8

Trojici odredili istražni zatvor zbog napada u kafiću u Uzdolju

Trojici odredili istražni zatvor zbog napada u kafiću u Uzdolju

Trojici osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i opasnosti da će ponoviti kaznena djela. Ostala sedmorica su pušteni na slobodu

Osumnjičeni za napad u Uzdolju su jučer privedeni i ispitani. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u Šibeniku je predložilo da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Trojici od deset osumnjičenika je istražni pritvor i određen, javlja N1

Sudac istrage prihvatio je prijedlog DORH-a u Šibeniku za određivanje istražnog zatvora za trojicu osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Preostala sedmorica su puštena na slobodu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iz DORH-a navode kako postoji osnovana sumnja da su 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, zajedno i dogovorno, došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca, pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste.

Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000,00 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru, navode iz DORH-a.

Najčitaniji članci