Obavijesti

News

Komentari 8

Trojici odredili istražni zatvor zbog napada u kafiću u Uzdolju

Trojici odredili istražni zatvor zbog napada u kafiću u Uzdolju
1

Trojici osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i opasnosti da će ponoviti kaznena djela. Ostala sedmorica su pušteni na slobodu

Osumnjičeni za napad u Uzdolju su jučer privedeni i ispitani. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u Šibeniku je predložilo da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Trojici od deset osumnjičenika je istražni pritvor i određen, javlja N1

Sudac istrage prihvatio je prijedlog DORH-a u Šibeniku za određivanje istražnog zatvora za trojicu osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Preostala sedmorica su puštena na slobodu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Iz DORH-a navode kako postoji osnovana sumnja da su 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, zajedno i dogovorno, došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca, pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste.

Huligani su opet skrivali lice, prijatelji im vrijeđali novinare
Huligani su opet skrivali lice, prijatelji im vrijeđali novinare

Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000,00 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru, navode iz DORH-a.