Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Trump: Blizu smo sporazuma s Kinom, ali uvodimo nove carine

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je SAD jako blizu sporazuma s Kinom kao planira nametnuti carine na gotovo 160 milijardi dolara

U.S. President Trump visits a section of the U.S.-Mexico border wall in Otay Mesa
Foto: TOM BRENNER
32 komentara

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da je SAD 'vrlo blizu' postizanju trgovinskog sporazuma s Kinom, dok je kineska strana potvrdila da se pregovara o postizanju trgovinskog sporazuma.

'VRLO blizu smo VELIKOG SPORAZUMA s Kinom', napisao je Trump na Twitteru.

- Oni ga žele i mi ga želimo - objavio je.

Gao Feng, glasnogovornik kineskog ministarstva trgovine rekao je novinarima da 'ekonomski i trgovinski timovi obje strane održavaju blisku komunikaciju'.

Pregovarači SAD-a ponudili su smanjenje do 50 posto postojećih carina, na kineski uvoz, vrijedan 360 milijardi dolara, te suspendiranje carina koje su trebale stupiti na snagu 15. prosinca, prenio je Wall Street Jorunal u četvrtak.

Gao je odbio komentirati moguće protumjere, ako Washington nametne nove carine ovoga vikenda.

Hong Kong police fire tear gas in feverish start to 22nd weekend of protests in Hong Kong BEZ PRIMIRJA NA OBZORU Kina ratnim brodovima SAD-a zabranila posjete Hong Kongu

SAD će nametnuti carine 15. prosinca, ako se ne postigne dogovor, na gotovo 160 milijardi dolara vrijedan kineski uvoz koji uključuje igraće konzole, računalne monitore i igračke.

Trump bi se trebao sastati s glavnim savjetnicima za trgovinu u četvrtak navečer kako bi raspravio o tom potezu, rekli su prethodno izvori za Reuters.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message