Obavijesti

News

Komentari 11

Trump bojkotira gala večeru s novinarima: 'To je dosadno'

Trump bojkotira gala večeru s novinarima: 'To je dosadno'
1

Kao i proteklih godina, Trump će i ove preskočiti tradicionalnu večeru članova Udruženja dopisnika iz Bijele kuće (WHCA). Iako nije obavezno da se pojavi, predsjednici su to ipak redovito radili još od 1921.

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump i treću godinu za redom neće večeras prisustvovati večeri članova Udruženja dopisnika iz Bijele kuće (WHCA), nakon što je od samog početka svog mandata 'zaratio' s medijima uz optužbe za pristrano izvještavanje, navodi u subotu AFP i ističe da Trumpovi napadi na medije nisu više novina, ali su posljednjih tjedana učestaliji i žešći.

- Trebali bi pasti na koljena i moliti za moj oprost, stvarno su neprijatelji naroda - napisao je na Trump svojedobno na Twitteru, a njegove riječi su bile upućene New York Timesu.

Predsjednik Trump će za vrijeme održavanje tradicionalne večere dopisnika iz Bijele kuće u Washingtonu biti u 1100 kilometara udaljenom Green Bayu, u Wisconsinu, gdje će se obratiti svojim pristašama, a to će, navodi agencija, zasigurno biti nova prilika da prema medijima odapne otrovne strelice.

Kao 2017. i 2018., Trump je i ove godine odlučio preskočiti, kako je kazao, to 'dosadno' i 'negativno' okupljanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako američki predsjednici nemaju obvezu pojaviti se na večeri WHCA, predsjednici su to ipak redovito radili još od 1921.

Jedini izuzetak je bio Ronald Reagan, koji je izostao s druženja s novinarima 1981., ali je imao vrlo dobar razlog zato jer je netom prije bio ranjen u atentatu.

Na toj gala večeri su se, uz predsjednika i novinare, redovito zabavljale i hollywoodske zvijezde, ali, piše AFP, nema više ni 'celebrityja', a izostat će i komičar. Iako je uobičajeno da udruga novinara poziva komičara koji obično 'roštilja' predsjednika i novinare, ta će tradicija sada izostati. Očekuje se da će glavni govor ove godine održati povjesničar Ron Chernow.

Ove godine večera dopisnika fokusirati će se na novinarstvo, uslijed kritika da je blještavilom skrenulo od svojih korijena. 

Osim što na večeri neće biti Trumpa, izostat će i ostalo osoblje Bijele kuće, uključujući i glasnogovornicu Sarah Sanders. To je još jedna Trumpova odapeta strelica na medijsku mašineriju koja, kako tvrdi američki predsjednik, odbija pošteno izvještavati o njegovu radu.

Stoga je Trumpovo glavno oružje Twitter, društvena mreža na kojoj ga prati oko 60 milijuna ljudi. Još nekoliko milijuna ga prati na ostalim platformama.

Predsjednik WHCA Olivier Knox je ocijenio da i nije toliko važno hoće li predsjednik doći na njihovu večeru te da je 'puno ozbiljnije što je ova administracija smanjila konferencije za novinare u Bijeloj kući, Pentagonu i State Departmentu'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje