Obavijesti

News

Komentari 22

Trump dao rok do 15. veljače i zaprijetio izvanrednim stanjem

Trump dao rok do 15. veljače i zaprijetio izvanrednim stanjem
1

Podsjetimo, američka vlada je u blokadi 34 dana jer Trump inzistira na izgradnji zida s Meksikom. Trump je u petak najavio sporazum kojim će financirati vladu do 15. veljače

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u petak sporazum kojim će financirati vladu do 15. veljače. Podsjetimo, američka vlada je u blokadi 34 dana jer Trump inzistira na izgradnji zida s Meksikom. 

Trump je dao rok republikancima i demokratima do 15. veljače da se dogovore, ako mu je odbore novac za izgradnju zida Trump je rekao da će 'iskoristit će sve mogućnosti koje ima' i najvjerojatnije proglasiti izvanredno stanje.

Dugogodišnji Trumpov saveznik Roger Stone uhićen zbog laganja Kongresu, kaže da je lažno optužen

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Roger Stone, dugogodišnji savjetnik Donalda Trumpa, uhićen je i optužen u petak za laganje Kongresu o objavi ukradenih emailova Demokratske stranke tijekom izborne kampanje 2016., dok on tvrdi da je lažno optužen.

Nakon što je pušten na slobodu uz jamčevinu od 250.000 dolara taj 66-godišnjak je rekao da će se izjasniti nevinim na optužbe koje je nazvao "političkim".

Stone je optužen da je lagao o svojim odnosima s WikiLeaksom, organizacijom koja je objavila hakirane poruke nepovoljne za Hillary Clinton.

Komentirajući okolnosti uhićenja svog savjetnika, koje je CNN snimio prije zore, američki predsjednik je reagirao tweetom i ponovo upozorio da se radi o "lovu na vještice", te je dodao da "s krijumčarima ljudima bolje postupaju".

Politički strateg i savjetnik iz sjene republikanskih čelnika, Stone je posljednji bliski Trumpov suradnik koji je uključen u istrage specijalnog tužitelja Roberta Muellera o tome je li Trumpova kampanja bila u dosluhu s Rusijom kako bi pomogla u pobjedi na izborima.

Ston je optužen za lažna svjedočenje, utjecaj na svjedoka i opstrukciju službene procedure.

"Izjasnit ću se nedužnim na te optužbe. Mislim da se radi o političkim progonima", rekao je.

"Nakon dvogodišnje inkvizicije današnje optužnice ni na koji se način ne odnose na dosluh s Rusijom, koordinaciju s WikiLeaksom ili bilo koje drugo nezakonito djelo u vezi s kampanjom 2016.", rekao je novinarima nakon izlaska iz suda.i 

Dio okupljenih je skandirao "Uhitite ga" ("Lock him up"), prema sloganu "Lock her up" Trumpovih simpatizera tijekom kampanje 2016. o njegovoj protivnici Hillary Clinton.

Roger Stone je ponovio da neće svjedočiti protiv predsjednika.

"Ja sam jedan od njegovih najdugovječnijih prijatelja. Gorljivi sam predsjednikov pobornik. Mislim da radi odličan posao", dodao je.

Ta optužba nema nikakve veze s predsjednikom ni s Bijelom kućom, reagirala je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

"Najveći lov na vještice u povijesti naše zemlje! NIJE BILO DOSLUHA!" napisao je na Twitteru Donald Trump. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.