News

Komentari 9

Trump napao Bidena zbog Ukrajine i potaknuo podjelu

Trump napao Bidena zbog Ukrajine i potaknuo podjelu

Kritizirajući "slabost, nestručnost i glupost" Bidenove administracije u vezi s Ukrajinom, bivši predsjednik Trump ozbiljno je narušio staro pravilo da američke stranačke svađe prestaju u slučaju sukoba izvan zemlje

Tek nekoliko minuta nakon objave ruskog predsjednika Vladimira Putina o "vojnoj operaciji" u Ukrajini i prvih eksplozija u Kijevu, bivši stanar Bijele kuće, stvarni vođa republikanske stranke, krenuo je u verbalni napad.

Ruski predsjednik je "iskoristio slabost, nestručnost i glupost ove administracije i kao Amerikanca to me ljuti i žalosti", rekao je milijarder na omiljenoj mreži konzervativaca Fox Newsu.

Trump koji je prije nekoliko dana "genijalnom" ocijenio strategiju Vladimira Putina u Ukrajini, još je jednom rekao da se ništa od toga ne bi dogodilo da je on još na vlasti.

"Sve se to događa zbog izborne krađe", ocijenio je, opetujući već poznate i neutemeljene optužbe o nepravilnostima na predsjedničkim izborima 2020. u koje milijuni Amerikanaca još vjeruju.

U četvrtak dopodne zamjenik glasnogovornika Bijele kuće odgovorio je bez uvijanja: "Dvije odvratne i strašljive svinje koje mrze ono što Amerika jest i čiji je svaki postupak motiviran vlastitom slabošću i nesigurnošću, zabadaju njuške i slave gubitak nedužnih života", oštrim riječima je Andrew Bates kritizirao Donalda Trumpa i Vladimira Putina na Twitteru.

Stajalište Donalda Trumpa nipošto ne odražava stajalište republikanskog vodstva u Kongresu. Republikanski zastupnici, jednodušni u osudi ruske invazije, pozivaju Bidena na krajnje snažnu reakciju i podupiru predsjednikove odluke, barem u nekim pitanjima.

Republikanski senator Lindsey Graham predložio je da se zaplijene "luksuzni apartmani, umjetnine i jahte" ruskog predsjednika i "njegovih pomoćnika".

I bivši predsjednik George W. Bush, nerijetko kritičan prema Donaldu Trumpu, pozvao je "američki narod i vladu da budu solidarni s Ukrajinom".

 

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Najčitaniji članci