Obavijesti

News

Komentari 11

Trump ne odustaje od zida: Meksiko je najopasnija zemlja

Trump ne odustaje od zida: Meksiko je najopasnija zemlja

U očitom opovrgavanju Kellyjeve izjave Donald Trump je napisao na Twitteru u četvrtak "Zid je zid, nije se promijenio niti evoluirao od prvog dana otkako sam ga zamislio"

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da nije promijenio stajalište o o gradnji zida na granici s Meksikom niti je to stajalište evoluirao, čime je proturiječio izjavi svog predstojnika ureda. 

John Kelly je hispanoameričkim zastupnicima na sastanku u srijedu rekao da su neka od Trumpovih stajališta prema imigraciji bila iznesena na temelju nedostatnih informacija, pišu dnevnici The Washington Post i The New York Times.

U intervjuu za  Fox News predstojnik Trumpova ureda rekao je da su stajališta republikanskog predsjednika "evoluirala".

U očitom opovrgavanju Kellyjeve izjave Trump je napisao na Twitteru u četvrtak "Zid je zid, nije se promijenio niti evoluirao od prvog dana otkako sam ga zamislio". 

Zid prema granici s Meksikom u središtu je rata koji se vodi u Kongresu kako bi se zaustavila imigracija prije nego što u ožujku istekne program za zaštitu takozvanih "sanjara", useljenika koji su u Sjedinjene Države stigli ilegalno dok su bili djeca.

Trump želi sporazum koji uključuje izgradnju zida, čemu se protive zastupnici Demokrata u Kongresu koji procjenjuju da će gradnja stajati više od 20 milijarda dolara. 

Tijekom kampanje Trumpovi su pristaše oduševljeno pozdravljali njegovo obećanje da će Meksiko platiti gradnju zida dugog 3200 kilometara na granici s Meksikom koji bi spriječio krijumčarenje droge i ilegalnih useljenika.

Kada je preuzeo dužnost Trump je priznao da postoje geografske zapreke poput planina i rijeka duž granice te zid na tim dijelovima ne bi bio potreban. 

"Izravno ili neizravno, ili putem dugoročne refundacije, gradnju zida platit će Meksiko koji ima smiješan trgovinski suficit sa SAD-om od 71 milijarde dolara", napisao je u četvrtak Trump na svom računu Twittera.

Kelly je za Fox News u srijedu kasno navečer rekao da administracija razmatra druge opcije da izvuče novac od Meksika, kao što su pristojbe za dobivanje viza i ispregovaranje novih uvjeta za NAFTA-u (:u ugovaranjea novih uvjeta za NAFTA-u (Sjevernoamerički sporazum za slobodnu trgovinu).

Meksiko: Laž je da smo najopasnija zemlja na svijetu

Meksiko je u četvrtak odbacio tvrdnju američkog predsjednika Donalda Trumpa da je najopasnija država na svijetu i opetovao da neće financirati gradnju zida duž granice sa Sjedinjenim Državama.

U nizu objava na Twitteru o trgovinskim ugovorima u sklopu NAFTA-e (Sjevernoaamerički sporazum za slobodnu trgovinu) Trump je opisao Meksiko kao "Prvu među najopasnijim zemljama na svijetu", a takvu je ocjenu odmah odbacilo meksičko ministarstvo vanjskih poslova.

"Iako Meksiko ima znatan problem s nasiljem, očito je laž da je Meksiko najopasnija država na svijetu", navodi ministarstvo.

U godinu dana otvorena je ukupno 21.101 istraga ubojstava u Meksiku i riječ o najvećem broju od 1997. kada su se počele voditi statistike.

Stopa ubojstava iznosila ja 18,7 na 100.000 stanovnika, što je znatno ispod latinoameričkih zemalja kao što su Brazil, Kolumbija, Venezuela, Honduras i El Salvador, pokazuju podaci Ujedinjenih naroda kojima se koristi Svjetska banka za 2015., zadnju godinu za koju su podaci dostupni. 

Trump je sugerirao da bi Meksiko mogao financirati gradnju zida  kroz izmjene odredaba NAFTA-e. 

"Ne bude li Zida, neće biti ni Sporazuma", napisao je Trump u četvrtak ne objašnjavajući na koji točno sporazum misli. 

Ranije u četvrtak Trump je rekao da ostaje pri svojim stajalištima o zidu napisavši na Twitteru "Izravno ili neizravno, ili putem dugoročne refundacije, gradnju zida platit će Meksiko koji ima smiješan trgovinski suficit sa SAD-om od 71 milijarde dolara".

Meksičko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je Trumpove objave na Twitteru.

"Meksiko neće ponovno pregovarati o NAFTA-i ni o bilo kojem drugom aspektu bilateralnih odnosa, niti preko društveno mreža ni putem medija", navodi MVP. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa