Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
35 komentara

Trump Rusima: Dao sam otkaz šefu FBI-ja. Tip je totalni luđak

Trump je osporio umiješanost u istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti između članova njegove ekipe i Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora FBI-ja nije tražio da obustavi istragu

U.S. President Trump stops to give a thumbs up as he departs the White House to embark on a trip to the Middle East and Europe, in Washington
Foto: KEVIN LAMARQUE

Novinari New York Timesa došli su dokumenta s dijelom transkripta razgovora između Donalda Trumpa i ruske delegacije koji se odvijao u Ovalnom uredu 10. svibnja.

Trump je baš na tom sastanku obavijestio šefa ruske diplomacije Lavrova i Kisljaka da je dao otkaz direktoru FBI-a Jamesu Comeyju.

"Upravo sam dao otkaz šefu FBI-a. Bio je lud, ma baš totalni luđak", rekao je Trump začuđenim Rusima.

"Bio sam pod velikim pritiskom zbog situacije s Rusijom. Sada toga više nema".

Također je ponovio da on osobno nije pod istragom.

Dan poslije u javnost je procurio zapis smijenjenog direktora FBI-a u kojem stoji da je Trump od njega tražio da zaustavi istragu protiv njegova bivšeg savjetnika Flynna. 

Trump tvrdi da nije tražio obustavu istrage FBI-ja

 Američki predsjednik u četvrtak je odlučno osporio svaku umiješanost u istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti između članova njegove ekipe i Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora FBI-ja nije tražio da obustavi istragu.

Uoči odlaska na prvo putovanje u inozemstvo na kojem će posjetiti Bliski istok i Europu, predsjednik SAD-a je u vrlo neugodnom položaju i zna da je ruska afera tek počela.

"Jeste li u bilo kojem trenutku zatražili od direktora FBI-ja Jamesa Comeyja, na ovaj ili onaj način, da zatvori ili uspori istragu oko Michaela Flynna i...?", zapitao ga je novinar u četvrtak u Washingtonu na tiskovnoj konferenciji s kolubijskim predsjednikom Juanom Manuelom Santosom. 

"Ne, ne. Sljedeće pitanje?", presjekao je predsjednik hladno.

"Nema nikakvog dogovora" s Moskvom, kazao je on potrudivši se naglasiti da može govoriti samo u svoje ime.

Trump: Ovo je najveći lov na vještice u američkoj povijesti

Trump je nazvao imenovanje posebnog tužitelja za istragu o navodnim vezama između članova njegovog izbornog tima i Rusije "lovom na vještice".

"To je najveći lov na vještice protiv jednog političara u američkoj povijesti", napisao je na Twitteru Donald Trump.

Bivši direktor FBI-ja Robert Mueller imenovan je u srijedu posebnim tužiteljem u istrazi o "naporima ruske vlade da utječe na predsjedničke izbore 2016. i s tim povezanih pitanja", priopćilo je u srijedu američko ministarstvo pravosuđa.

U seriji jutarnjih tweetova, Trump je optužio i kampanju Hillary Clinton kao i administraciju bivšeg predsjednika Baraka Obame za "nezakonite radnje" za koje nikada nije imenovan nikakav posebni tužitelj.

Trump se već u srijedu požalio za maltretiranje od strane medija.

"Nikad nijedan političar u povijesti, i to kažem s najvećom sigurnošću, nije bio nepravednije tretiran", kazao je u srijedu u govoru.

Kremlj je nešto ranije odbio komentirati Muellerovo imenovanje, rekavši da se radi o unutarnjem pitanju SAD-a.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message