Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Trump trabunja: Obećao graditi zid s Meksikom u - Coloradu

Demokratski senator Patrick Leahy objavio je na Twitteru kartu s novom međunarodnom granicom oko države Novi Meksiko i linijom koja prekriva prvu polovicu imena...

President Donald Trump delivers remarks at Values Voter Summit
Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
8 komentara

Američki predsjednik Donald Trump, koji je borbu protiv ilegalne imigracije iz Meksika stavio u središte svog mandata, u srijedu je obećao izgraditi zid u Coloradu, no pritom je smetnuo s uma činjenicu da ta savezna država između Utaha i Kansasa uopće ne graniči s Meksikom. 

- Znate zašto ćemo pobijediti (na izborima u saveznoj državi) Novi Meksiko?, zapitao je Trump u govoru održanom u srijedu u Pittsburghu.

- Sagradit ćemo zid na granici Novog Meksika i sagradit ćemo zid u Coloradu", odgovorio je predsjednik na vlastito retoričko pitanje pa poručio "bit će to veličanstven zid, veliki zid koji doista ispunjava svoju funkciju pa se (migranti) neće moći provući ni preko njega ni ispod njega.

- Sagradit ćemo i zid u Teksasu i ne gradimo zid u Kansasu, ali oni će imati koristi od zidova koje sam upravo spomenuo, rekao je Trump.    

President Trump Young Black Leadership Summit 2019 PROCURILO PISMO 'Nemojte biti budala': Donald Trump je pisao Erdoganu...

Zid duž granice s Meksikom radi sprječavanja ilegalne migracije bio je u središtu predsjedničke kampanje kojom je kralj nekretnina 2016. pobijedio na predsjedničkim izborima no konkretizacija tog projekta 'šepa' jer Kongres odbija odobriti novac za njegovu gradnju. 

Nakon Trumpova govora društvene mreže zabrujale su reakcijama u rasponu od čuđenja do poruge. 

Demokratski senator Patrick Leahy objavio je na Twitteru kartu s novom međunarodnom granicom oko države Novi Meksiko i linijom koja prekriva prvu polovicu imena te američke države na način da se može pročitati samo "Meksiko". 

Donald Trump je zatim objavio 'tvit' u kojem tvrdi da je zid u Coloradu spomenuo "samo u šali", a to je učinio u prepunoj dvorani u kojoj je publika bila odasvud od Colorada do Kansasa i svi će oni imati koristi od zida.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message