Obavijesti

News

Komentari 43

Trump usporedio Covid i gripu, Twitter reagirao na tu objavu

Trump usporedio Covid i gripu, Twitter reagirao na tu objavu

Hoćemo li zatvoriti našu državu? Nećemo, naučili smo živjeti s njom, isto kao što ćemo naučiti živjeti s Covidom, koji je za većinu populacije puno manje opasan, napisao je Trump na Twitteru

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump ponovno se na Twitteru oglasio oko korona virusa. Ovoga puta je usporedio gripu i Covid-19 te poručio kako je korona virus "manje smrtonosan" od sezonske gripe "za većinu populacije".  

- Dolazi nam sezona gripe! Puno ljudi svake godine, ponekad više od 100.000, i usprkos cjepivu, umre od gripe - napisao je u utorak. 

Nova anketa: Biden ima najveću prednost nad Trumpom dosad
Nova anketa: Biden ima najveću prednost nad Trumpom dosad

- Hoćemo li zatvoriti našu državu? Nećemo, naučili smo živjeti s njom, isto kao što ćemo naučiti živjeti s Covidom, koji je za većinu populacije puno manje opasan - tvrdi Trump. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, brojke pokazuju drugačije stanje. Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, najgora sezona gripe u zadnjih 10 godina bila je ona 2017/2018 kada je od gripe umrlo oko 61.000 Amerikanaca. Sezonu kasnije umrlo ih je oko 34.000 ljudi, a u najnovijoj sezoni gripe, onoj 2019/2020, od gripe je umrlo oko 22.000 Amerikanaca. 

Prema podacima Worldometersa, Sjedinjenje Američke Države prve su broju slučajeva zaraze, a korona virus do sad je odnio nešto više od 215.000 života. 

POGLEDAJTE VIDEO: Trump se vratio u Bijelu kuću 

Pokretanje videa...

Donald i maska 01:15

Ipak, postoje i druge razlike između korona virusa i virusa gripe, a one leže u posljedicama koje korona virus može ostaviti na tijelu kada pacijent više nije zaražen - generalna slabost i kašalj koji mogu trajati još mjesecima, ali i trajna oštećenja organa. 

Twitter je na njegov tvit naknadno stavio oznaku upozorenja kojom poručuje da objava sadrži potencijalno zavaravajuće informacije. 

Trump ipak planira tv dvoboj s Bidenom, a Harris i Pence bit će razdvojeni pleksiglasom...
Trump ipak planira tv dvoboj s Bidenom, a Harris i Pence bit će razdvojeni pleksiglasom...

Podsjetimo, Trump se u ponedjeljak vratio u Bijelu kući nakon što je u bolnici Walter Reed bio 72 sata i primao terapiju zbog korona virusa. Iako izgleda dobro, američki predsjednik je u ranoj fazi oporavka. Doktor Anthony Fauci, ravnatelj Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, upozorio je kako bi se Trumpovo stanje moglo pogoršati. 

- Izgleda dobro, koliko smo mogli vidjeti kad je izašao iz bolnice. Problem je to što je još rano za bolest i nije tajna da se nekim ljudima nakon pet do osam dana znatno pogorša. Nije vjerojatno da će se to dogoditi, ali treba biti oprezan - upozorio je, prenosi NY Post. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'
VIDEO: PANEL O KRIZI

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'

REFORME ODMAH U panel raspravi 24sata stručnjaci kritizirali ministra Marića: 'Trebao se prvo zadužiti vani, jer kad svi krenu to radit, mi ćemo izgledati najgori'. Za mlade kažu: ' Oni apsolutno ne puše političare...'

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale  292 mil. kuna
KOLIKO TROŠE NA PLAĆE, USLUGE...

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale 292 mil. kuna

U Hrvatskoj više od 20 komora raspolaže s gotovo 630 milijuna kuna imovine, pokazuju podaci inicijative Psihološko proljeće. To su prilično zatvoreni sustavi koji ubiru novac, a članovi često ne znaju kako se on točno troši
Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!
KAKVU ZEMLJU ŽELIMO?

Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!

‘Reforme odmah!’ je kampanja 24sata za provođenje nužnih reformi bez kojih Hrvatska ne može izbjeći gospodarski krah ni omogućiti bolju budućnost za sve. Podržite nas i pratite svaki dan