Obavijesti

News

Komentari 19

Trump uvodi nove sankcije za Siriju i traži nove za S. Koreju

Trump uvodi nove sankcije za Siriju i traži nove za S. Koreju
1

Status quo u Sjevernoj Koreji je nedopustiv, a Vijeće mora biti spremno uvesti dodatne i snažnije sankcije zbog sjevernokorejskog nuklearnog i balističkog programa, kaže Trump

VIDEO

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda mora biti spremno uvesti nove sankcije Sjevernoj Koreji radi rasta tenzija zbog njezinog nuklearnog i raketnog programa, rekao je u ponedjeljak američki predsjednik Donald Trump uoči susreta s veleposlanicima država koje su dio Vijeća. 

Trump je naglasio kako to tijelo nije dobro odgovorilo na nedavni napad kemijskim oružjem u Siriji, što je nazvao "velikim razočaranjem". 

"Status quo u Sjevernoj Koreji također je nedopustiv, a Vijeće mora biti spremno uvesti dodatne i snažnije sankcije zbog sjevernokorejskog nuklearnog i balističkog programa", poručio je američki čelnik. 

"To je stvarna prijetnja svijetu, htjeli mi razgovarati o tome ili ne. Sjeverna Koreja je velik svjetski problem kojeg moramo napokon riješiti", zaključio je Trump. 

SAD uvodi nove sankcije Siriji zbog kemijskog napada

Sjedinjene Države uvode nove sankcije Siriji zbog upotrebe plina sarina protiv civila početkom travnja.

Sankcije se odnose na 271 zaposlenika Sirijskog znanstvenog i istraživačkog centra koji je odgovoran za razvijanje nekonvencionalnog oružja, priopćio je ministar državne riznice Steven Mnuchin.

"Ove sankcije ciljaju na znanstveni centar koji razvija strašno kemijsko oružje Bašara al-Asada protiv nevinih ljudi, žena i djece", kazao je Mnuchin.

Sjedinjene Države šalju ovom akcijom snažnu poruku da će držati cijeli Asadov režim odgovornim za ova strašna kršenja ljudskih prava, kako bi se spriječilo širenje ove vrste barbarskog kemijskog oružja, rekao je američki ministar.

Zaposlenici centra o kojem je riječ stručnjaci su za kemiju i srodna područja i radili su na programu razvoja kemijskog oružja.

Slike djece koja umiru nakon napada kemijskim oružjem potresle su svijet. Više od 80 ljudi ubijeno je u tom napadu, uključujući i djecu, a nakon toga američki predsjednik Donald Trump odlučio je izvesti udar na zračnu bazu iz koje je napad na civile navodno pokrenut.    

Uvođenjem ovih sankcija udvostručio se broj organizacija i pojedinaca koji su na udaru sankcija povezanih sa sukobom u Siriji, kazao je Mnuchin.

Sankcije predviđaju zamrzavanje bilo kakve imovine koju bi u SAD-u posjedovali oni protiv kojih su pokrenute, te također brane američkim građanima i tvrtkama da s njima stupaju u poslovni odnos. 

Sirijske vlasti odbile su optužbe da njihove snage stoje iza tog kemijskog napada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca