Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Trumpa umirila blaga kazna njegovom bivšem direktoru

Sudac T.S. Ellis sa saveznog suda Alexandrije u Virginiji je naglasio da "djela koja se pripisuju Paulu Manafortu nisu povezana s Rusijom kako bi se utjecala na izbore"

U.S.  President Trump declares national emergency while speaking about southern border security at the White House in Washington
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Američkog predsjednika Donalda Trumpa je u petak umirila relativno blaga kazna određena bivšem direktoru njegove kampanje Paulu Manafortu nakon što nije dokazana povezanost Moskve i njegovih suradnika tijekom predsjedničkih izbora 2016.

Bivši lobist (69) je u četvrtak osuđen na blizu 4 godine zatvora zbog fiskalnih i bankarskih prijevara otkrivenih u sklopu ruske istrage i ta kazna je bitno manja od 19 do 24 godina koliko je predložilo ministarstvo pravosuđa.

Sudac i odvjetnik u predmetu Paula Manaforta su jasno rekli cijelom svijetu da nije bilo dosluha s Rusijom, zaključio je američki predsjednik i u tweetu izrazio žaljenje što se "bez obzira na sve nastavlja lov na vještice".

"Žao mi je zbog Paula. Ovo je jako teško razdoblje za njega", dodao je Trump u petak u razgovoru s novinarima.

Sudac T.S. Ellis sa saveznog suda Alexandrije u Virginiji je naglasio da "djela koja se pripisuju Paulu Manafortu nisu povezana s Rusijom kako bi se utjecala na izbore".

Proces je dokazao da "nema dokaza o dosluhu između Paula Manaforta i ruske vlade", rekao je odvjetnik osuđenoga Kevina Downinga.

Specijalni tužitelj Robert Mueller je vodio istragu o Paulu Manafortu koji je 5 mjeseci radio za kampanju Donalda Trumpa 2016., od čega 2 mjeseca kao direktor i sklopio je poslovne kontakte u proruskim ukrajinskim sredinama.

U sklopu istraga on je otkrio da je kao savjetnik prije 2016. sakrio 55 milijuna dolara na 30 računa u inozemstvu i prevario banke u vezi svojih financija kako bi dobio kredite i za to mu se sudilo u Alexandriji.

Pred saveznim sudom u Washingtonu će Paul Manafort odgovarati zbog optužbi u vezi prikrivanja savjetodavnih usluga u Ukrajini, podmićivanja svjedoka i ometanja pravosuđa, koje se ne odnose na razdoblje predsjedničke kampanje.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message