Obavijesti

News

Komentari 46

'Tuđman je želio u EU, uskoro ćemo ispuniti njegovu želju'

'Tuđman je želio u EU, uskoro ćemo ispuniti njegovu želju'
1

Zdravko Krmek, inače Vinkovčanin, rekao je da aktualna vlast što je dulje na vlasti, gospodarstvo je sve lošije, sve je više nezaposlenih i "moramo tome reći ne"

VIDEO

Kandidati HDZ-a za Europski parlament Zdravko Krmek, Antun Krševan Dujmović, Ivana Maletić i Andrej Plenković predstavili su se danas u Županji, Otoku, Iloku, Vinkovcima i Vukovaru u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zdravko Krmek, inače Vinkovčanin, rekao je da aktualna vlast što je dulje na vlasti, gospodarstvo je sve lošije, sve je više nezaposlenih i "tome morano u nedjelju reći ne".

- Dogovorili smo 2010. u završnim pregovorima 10,2 milijardi eura au zaštitu okoliša u narednih 10 godina od čega je 4,5 milijardi eura za zaštitu voda, a od 1. srpnja imamo pristup Fondu za zapošljavanje mladih u kojemu je 6 milijardi eura koji će omogućiti zapošljavanje u roku od 120 dana nakon diplomiranja - rekao je Krmek, a Antun Krševan Dujmović je rekao vlast nema ideje i strategiju i valja ju maknuti.

Demokršćanska Europa

- Da nije bilo HDZ-a ne bi bilo neovisne i slobodne Hrvatske, Oluje, ulaska u NATO i sada u EU. HDZ je proveo cijeli postupak ulaska u EU i to su učinili ovi ljudi s liste HDZ-a - rekao je Antun Krševan Dujmović dodajući kako je Europa demokršćanska, a ne socijalistička i zastupnici HDZ-a mogu puno učiniti jer trećina zastupnika je iz pučke grupacije kojoj pripada i HDZ. Procijenio je da će uzeti 5 do 6 mjesta u Europskom parlamentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidjeli smo da u ovoj županiji imate agenciju za veze s EU koja je povukla 150 milijuna eura i ima pripremljenih 50 projekata s kojim će se natjecati na fondovima EU. Ova vlast je propustila nastaviti ulagati u projekte koje smo mi započeli - rekla je Ivana Maletić, koja je sudjelovala kao pregovarač za poglavlje 22 Regionalna politika i koordinacija strukturnih fondova EU.

Andrej Plenković je podsjetio kako prvi put u političkom životu Hrvatske model proporcionalnoh sustava s preferiranim glasom što valja objasniti neupućenima.

Mijenjati ili plan ili ljude

- Premijer i njegova vlada dezavuirali su dignitet zastupnika u EU parlamentu pričama kako će dio plaće donirati što se ne govori javno pa su već tamo primljeni s podsmjehom što su mi rekli neki od zastupnika iz njihovih sestrinskih stranaka. Pokazali su kako ne poznaju ili zaboravljaju stečevine EU, a izbore su razdvojili jer ne shvaćaju da su i europske teme lokane teme. Njihovi kandidati se ne predstavljaju javno kao mi jer ne mogu parirati našoj listi već netko za njih radi kampanju poput sada ovog ugovora o brodogradilištu. Glas 14. travnja i 19. svibnja je jedan glas, a to je "ne" nesposobnoj vlasti - rekao je Plenković.

Prvi čovjek vinkovačkog HDZ-a Luka Burilović je podsjetio kako je Franjo Tuđman još prije 22 godine govorio kako želi da Hrvatska postane članica tadašnje Europske zajednice ili današnje Europske unije i "uskoro ćemo ispuniti tu njegovu želju", a gradonačelnik Mladen Karlić je podsjetio kako su Vinkovci grad star 8 000 godina te da je Hrvatska bila dio Europe "osim dok je bila u Jugoslaviji, a sada ju vraćamo u Europu".

- Milanović kaže da se Plan 21 ostvaruje, ali sporo, no mi vidimo da ne donosi ništa dobroga i da valja mijenjati ili plan ili ljude - rekao je župan Božo Galić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a