Obavijesti

News

Komentari 168

"Tuđmanu su bili stoka, Kosor su čobani, a sad su i Indijanci"

"Tuđmanu su bili stoka, Kosor su čobani, a sad su i Indijanci"
1

Za Nenada Stazića (SDP) uvrede vodećih HDZ-ovaca na račun građana nisu novost. Kaže da policija ne treba bacati suzavac na građane jer oni već plaču i bez njega

VIDEO

Gdje je ministar Tomislav Karamarko na Markovom trgu tijekom prosvjeda građana za smjenu Vlade vidio Indijance, nitko ne zna. HDZ-ovci uglavnom nemaju komentara, jer ne znaju je li ministar to stvarno rekao. Za Nenada Stazića (SDP) uvrede vodećih HDZ-ovaca na račun građana nisu novost.

- Za premijerku Jadranku Kosor građani su čobani, za Franju Tuđmana bili su stoka sitnog zuba, a sada su i Indijanci. Samo neka oni nastave s uvredama, a građani će im odgovoriti na izborima. Ispričao se Karamarko ili ne, svejedno je - rekao je Stazić. Izbore vidi kao jedini izlaz.

- Nepotrebno je bilo bacati suzavac na građane, jer oni dovoljno plaču i bez suzavca - kazao je Stazić komentirajući sukob policije i prosvjednika.

Ako je Karamarkova izjava autentična, laburist Dragutin Lesar smatra da bi se ministar, ali i cijela Vlada trebali ispričati. Žali što je na prosvjedu u četvrtak došlo do sukoba. Prosvjednici s kojima je razgovarao, rekli su mu da je grupa provokatora namjerno izazvala incident kako bi policija reagirala, a želja mu je da se takvo što više ne ponovi. No, Lesar smatra da bi kontinuirani prosvjedi, ali bez nereda, bili najkorisniji za Hrvatsku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Isprika Karamarka je ono što priželjkuje Boro Grubišić (HDSSB), a smatra da je njegova usporedba prosvjednika s Indijancima rezultat HDZ-ove bahatosti.

Prosvjed je prokomentirao i Andrija Hebrang (HDZ) koji je napomenuo da se u demokraciji vlast mijenja na izborima, koji će biti nakon potpisa pristupnog ugovora Europskoj uniji.

- Molim sve koji poštuju demokraciju da se strpe tih nekoliko mjeseci jer ulica može zaustaviti pregovore, a to nije interes Hrvatske - Hebrangov je vapaj. Smatra da iza prosvjednika stoje "oni kojima jako smeta što bi Hrvatska ušla u EU". Unatoč svemu uvjeren je da će građani na izborima opet zaokružiti HDZ.

Josip Friščić (HSS) smatra da prosvjedi građana nisu usmjereni protiv njegove stranke, a neke zahtjeve prosvjednika poput nacionalizacije banaka smatra nerealnim.

- Nije ovo prostor gdje mogu profunkcionirati metode Chaveza i njemu sličnih - izjavio je. Za njega su prosvjedi građana legitimni, ali napominje i da policija mora raditi svoj posao odnosno čuvari red.

Za Vesnu Pusić (HNS) mirni prosvjedi su demokratski način izražavanja nezadovoljstva. Smatra da je policija u sukobu s prosvjednicima pretjerano reagirala. Na prozivke na račun oporbe da su mogli priključiti prosvjednicima, a ne čekati da netko drugi odradi njihov posao, odgovorila je da oporba ne mijenja vlast na ulici nego na izborima.

- Smjena vlasti nije katastrofa. Katastrofa za zemlju bilo bi inzistiranje na ostanku na vlasti do trenutka dok cijela zemlja ne eksplodira - smatra Pusić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje