Obavijesti

News

Komentari 97

Turci muče pučiste: 'Erdogan je prije puča znao koga će uhititi'

Turci muče pučiste: 'Erdogan je prije puča znao koga će uhititi'
2

Turska je nakon puča uhitila više od 6000 ljudi. Među njima je 3000 sudaca i visokih vojnih dužnosnika. Iz EU već se čuju sumnje da je Erdogan prije puča imao popis neprijatelja...

VIDEO

Vojni dužnosnici optuženi da su stajali iza neuspjelog puča u petak navečer u Turskoj privedeni su na ispitivanje, a prije toga su, po svemu sudeći, bili i fizički zlostavljani. Pojavile su se snimke uhićenih kako leže ili sjede zavezani i gotovo goli na podu. 

Snimka s ispitivanja u policijskoj postaji u Ankari pokazuje generale s vezanim rukama, modricama i ožiljcima po tijelu. Jedan ima i flaster preko uha. Dok stoje u prostoriji, jedan muškarac na njih viče:

- Jeste li sretni što je puč propao?

Kasnije ih ispituje o imenima i činovima u vojsci.

U drugom kadru na snimci vide se muškarci kako stoje na stepenicama, piše Daily Mail.

Turska je nakon puča uhitila više od 6000 ljudi. Među njima je 3000 sudaca i visokih vojnih dužnosnika. Brzina kojom su uhićenja obavljan navela je EU dužnosnike da posumnjaju kako su spiskovi ljudi koje treba uhititi načinjeni i prije puča.

To ponovno otvara sumnju teorijama da je cijeli puč bio Erdoganova predstava tj. njegov način da se riješi sekularista koji mu stoje na putu. 

Vice gradonačelnik Istanbula kritično

Cemil Candas pogođen je u glavu. Pogodio ga je, zasad nepoznati napadač. Candas koji je vice gradonačelnik Istanbula je u kritičnom stanju. Ne zna se da li je ovaj napad povezan s nedavnim pokušajem puča. Napadač je upao u ured političara i pucao u njega. 
 

Odgodili odlaske na godišnji za više od 3 mil. državnih službenika

Turski premijer Binali Yildrim donio je odluku o privremenoj odgodi odlaska na godišnji odmor za više od tri milijuna državnih službenika diljem zemlje, a odluka će biti na snazi do daljnjega, objavila je vlada u ponedjeljak. 

Odluka, objavljena u turskome dnevnom listu Gazette, stupa na snagu usred čistke koja se provodi među državnim službenicima, zaposlenicima u pravosuđu, policiji i oružanim snagama nakon neuspjelog pokušaja vojnog udara koji je dio turske vojske pokušao izvesti u noći na subotu. 

Državni službenici koji su otišli na godišnji odmor moraju se vratiti na svoja radna mjesta u najkraćem roku, stoji u priopćenju. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu