Obavijesti

News

Komentari 14

Pahor: Kad je turist prepoznao Putina samo smo se nasmijali

Pahor: Kad je turist prepoznao Putina samo smo se nasmijali
1

Putin krajem mjeseca dolazi u Sloveniju na Pahorov poziv, a povod je obilježavanje 100. obljetnice stradanja ruskih vojnika u I. svjetskom ratu, austrijskih zarobljenika

VIDEO

Slovenski predsjednik Borut Pahor ispričao je za reviju "Obrazi" zanimljivu anegdotu o svom susretu s Vladimirom Putinom 22. ožujka 2011. kada je ruski čelnik posjetio Sloveniju kako bi je uključio u poslije napušteni projekt plinovoda Južni tok.

Tada su i Putin i Pahor bili predsjednici vlada, a o zaključivanju sporazuma o Južnom toku i drugoj gospodarskoj suradnji razgovaralo se u rezidencijalnom kompleksu na Brdu kod Kranja, nedaleko od aerodroma Brnik, gdje je mnogo lakše osigurati diskreciju i sigurnost nego u Ljubljani. Ondje je ruska delegacija s Putinom i službom sigurnosti trebala prespavati, ali je Pahor promijenio program na svoju ruku.

"Nakon službene večere na Brdu pitao sam Putina je li mu dosadno i želi li mi se pridružitii u noćnoj šetnji po Ljubljani. Odmah je bio za to, što je iznerviralo protokol i službe sigurnosti", kazao je Pahor u razgovoru za reviju "Obrazi" koji prenosi mariborski list "Večer".

"Sjećam se da smo se oko ponoći šetali blizu poznatog ljubljanskog restorana. Čuo sam kako je neki strani turist, Englez ili možda Irac, tada kazao svom prijatelju: Ma pogledaj, ovaj strašno sliči Putinu. Prošli smo mimo i nismo se na to osvrtali, ali smo onda čuli: Bože, pa to je stvarno Vladimir Putin", ispričao je Pahor rekavši da su se nakon toga i on i njegov visoki gost iz Rusije samo slatko nasmijali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Putin krajem mjeseca dolazi u Sloveniju na Pahorov poziv, a povod je obilježavanje 100. obljetnice stradanja ruskih vojnika u I. svjetskom ratu, austrijskih zarobljenika koji su gradeći gorsku cestu kod prijevoja Vršič poginuli u snježnoj lavini.

Posjet ima neslužbeni karakter i susreti Putina s predstavnicima vlade nisu predviđeni, ali mu u Sloveniji pridaju veliku važnost zbog želje za dobrim odnosima s Rusijom koju potiče i dosta visoka gospodarska suradnja.

Prošlog mjeseca Rusiju je posjetio slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec te izrazio sumnju u učinkovitost ekonomskih sankcija koje EU i zapad vode protiv Rusije zbog ukrajinske krize.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag