Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
122 komentara

Turizam na odmoru: 80.000 kn potrošili, a gradski WC ne radi

Kroz Šibenik na dan prođe više od 10.000 turista, a gradske službe jedna drugoj prebacuju odgovornost za to što jedan od samo dva zahoda još nije otvoren

Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
122 komentara

Na ulicama su goleme gužve, osobito tijekom oblačnih dana, kad svi s plaža nagrnu u grad. No javni gradski zahod, u čiju je obnovu prije turističke sezone utrošeno 80.000 kuna, još ne radi!

- Otvaranje WC-a je odgođeno zbog radova koje je trebala obaviti Elektra Šibenik. Ne, ne mislimo da je sabotaža. Ljudi su na godišnjim odmorima, zahtjev se zametne i čeka. Radi se o izmještanju brojila, ali to je obavljeno i uskoro će javni zahod biti otvoren - rekla nam je Mladena Baran Jakelić iz ureda gradonačelnika.

No u Elektri Šibenik kažu da su oni svoj posao završili prema planu, 22. srpnja.

Kad će početi završni radovi, ne zna se. Drugi od dva gradska zahoda, onaj kraj katedrale sv. Jakova, radi, no to nije dovoljno.

- Činjenica da u srcu turističke sezone radi samo jedan javni zahod za nas je neprihvatljiva. I dva postojeća WC-a nedostatna su za ovoliki turistički promet - kaže Dino Karađole, direktor šibenske turističke zajednice.

Kako bilo, turisti se posebno ne žale jer vlasnici gradskih kafića i restorana imaju razumijevanja, pa u sanitarne prostorije puštaju sve namjernike. Osim toga, više se isplati sjesti u kafić nego koristiti gradski zahod.

Naime, espresso je u Šibeniku od šest do osam kuna, a za javni WC treba dati pet kuna i pritom čekati fiskalni račun, bez obzira na to koliko vam se žuri. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message