Obavijesti

News

Komentari 52

Turska prekinula granatiranje Sirije, situacija i dalje napeta

Turska prekinula granatiranje Sirije, situacija i dalje napeta
4

Sirija je u srijedu napala Tursku. Ubijeni su majka i četvero djece. Turska je na napad odgovorila. Zbog cijele situacije u srijedu su se sastale članice NATO-a

VIDEO

Turska je tijekom dana prekinula topničku paljbu po sirijskim položajima, javljaju strani mediji koji se pozivaju na sigurnosne izvore. Podsjetimo, Sirija je u srijedu napala Tursku granatama koje su u pograničnom području ubile majku i četvero djece. Turska je odmah odgovorila na napad i ubila nekoliko sirijskih vojnika.

Svoje napade Turska je nastavila i u četvrtak od 8 ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Topničkom vatrom je napala ciljeve snaga sirijskog režima u području Tel Abjada, deset kilometara unutar sirijskog teritorija. Na meti turskih topova bilo je područje oko sirijskog graničnog prijelaza Tal al-Abiada, napose položaji snaga odanih sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu u Rasm al-Gazalu. Po informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR), u turskom vojnom protuudaru poginulo je "više sirijskih vojnika". 

Turski parlament izvanredno odobrio slanje vojske u Siriju

Turski parlament u četvrtak je izglasao vojne operacije izvan turskih granica. Odluku su donijeli dan nakon što su dvije žene i troje djece poginuli u sirijskom bombardiranju. Za odluku je prilikom glasovanja bilo 320 zastupnika, dok je njih 129 bilo protiv, javlja Reuters.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izvanredno donesen zakon pruža vladi ovlasti na godinu dana za slanje vojnika u Siriju ili izvođenje zračnih udara na sirijske mete. 

Hitan sastanak u Bruxellesu, za napad spreman i Izrael

U srijedu navečer je u Bruxellesu bio hitan sastanak veleposlanika NATO-a. Nakon sastanka je poslao priopćenje u kojem piše kako NATO savez čvrsto stoji uz Tursku te poziva sirijski režim na prestanak očitog kršenja međunarodnih zakona. 

Za eventualni napad na Siriju sprema se i Izrael, a mediji javljaju kako su se na Golanskoj visoravni počela skupljati vojska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!