News

Komentari 212

Turudić o bježanju policiji: Kriv je presretač što sam vozio brzo

Turudić o bježanju policiji: Kriv je presretač što sam vozio brzo

Šef Županijskog suda Turudić je dobio kaznu od 1000 kuna, a ako je plati u roku od 30 dana od primitka presude, može platiti samo dvije trećine. Dužan je platiti i 225 kuna sudskih troškova...

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić komentirao je presudu za prebrzu vožnju i optužbe da je bježao od policije.

- Smatram da je tom prekršaju doprinijelo i ponašanje policije. Ja sam se vozio Virovitice prema Zagrebu i bio sa suprugom u autu. U jednom trenutku sam vidio sivi Audi A4 koji je vozio jedno dva ili tri kilometra iza mene, nije davao nikakve znakove. Ni po čemu nisam mogao zaključiti da se radilo o presretaču - rekao je Turudić i dodao da je presretač upalio rotirke tek kada ga je pretekao kod Barutane, piše N1.

- Bio je jasno vidljiv i ja sam stao. Kad sam išao ispred njega, to je nelagoda. To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio? Ja sam onda ubrzao i u tome jest moj krimen - dodao je Turudić.

Istaknuo je da nije dobio niti jedan poziv za sud i da je od medija doznao da je policajac na sudu svjedočio kako je šef suda bježao od policije. 

- Da je tako, zašto onda policajac nije izdao protiv mene prekršajni nalog za taj teži prekršaj? Puno je teži prekršaj ne postupati po nalogu policije nego prebrzo voziti. Ja sam prebrzo vozio potican od stranke policijskog automobila - zaključio je Turudić.

Podsjetimo, Ivan Turudić je 20. siječnja ove godine u 16:46 snimljen je kako se sjevernom bjelovarskom obilaznicom vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara. Policijski presretač htio ga je zaustaviti, no Turudić je samo produžio. Šef zagrebačkog Županijskog suda kazao je da ni na koji način nije mogao zaključiti da iza njega vozi presretač koji ga želi zaustaviti.

Dobio je kaznu od 1000 kuna, a ako je plati u roku od 30 dana od primitka presude, može platiti samo dvije trećine. Dužan je platiti i 225 kuna sudskih troškova.

Najčitaniji članci