Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Tužitelj: Čekam ugovor koji je vjerodostojan, a ne krivotvoren

Tužitelji USKOK-a su predložili da se uzme u obzir i presuda Mirjani Atlagić, bivšoj punici Milana Pernara i majci njegove bivše supruge Tajane, koja je 2014. osuđena za primanje mita u aferi Farmal

HNK Cibalia - NK Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
28 komentara

Prema već ustaljenom ritmu održavanja sudskih rasprava, tako je i ovog ponedjeljka održana nova rasprava braći Mamić, Milanu Pernaru i Damiru Vrbanoviću za izvlačenje novca iz NK Dinamo.

U ovom dijelu suđenja saslušavaju se svjedoci koji imaju neka saznanja o točki optužnice koja tereti Pernara za primanje mita od Zdravka Mamića. Do sada su već saslušana dva vještaka koji su imali zadatak utvrditi primanja obitelji Pernar i kako bi se utvrdio nesrazmjer u primanjima i troškovima Pernarovih. Vještaci su izračunavali troškove režija za kuću u kojoj živi obitelj Pernar i vrijednost nekretnina.

Tužitelji USKOK-a su čak predložili da se uzme u obzir i presuda Mirjani Atlagić, bivšoj punici Milana Pernara i majci njegove bivše supruge Tajane, koja je na zagrebačkom sudu osuđena 2014. godine za primanje mita u aferi Farmal. Nakon presude, ta je liječnica morala platiti oko 100 tisuća kuna kazne i sudske troškove. Ta je okolnost, smatra tužitelj Sven Mišković, bitna jer je Tajana Pernar svjedočila kako im je pri gradnji kuće i u troškovima života pomogla njena majka. Tajana Pernar je u sudski spis dostavila nevjerodostojnu dokumentaciju kojom se smanjuje nesrazmjer primanja i rashoda obitelji Pernar.

- Krivotvoren je i popis gostiju koji su navodno boravili u apartmanima njene obitelji u Vodicama. Naime, uvidom u informacijski sustav MUP-a o kontroli prelaska granice utvrđeno je da poljski turisti koje je kao goste navela svjedokinja, a koji su navodno kod njih ljetovali od 2011. do 2015. godine, zapravo nikad nisu prešli hrvatsku granicu u tom periodu niti su evidentirani u popisima gostiju Turističke zajednice Vodica. Krivovoreni su i ugovori sa tvrtkom Lenox Commerce o zastupanju u periodu 1997. do 2005. godine, a koji su sačinjeni na memorandumu Lenox Commercea na kojemu pišu OIB i IBAN, a ključno je da se IBAN počeo koristiti tek 2012. godine dok je OIB ova tvrtka dobila tek 2011. godine. Čekam ugovor koji je vjerodostojan, a ne krivotvoren - upozorio je tužitelj Tonči Petković.

Analizirajući primanja i rashode Pernarovih, utvrđena je razlika od 2,1 milijun kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Message