Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Tužitelj u Srbiji novinarki: Ne znam pročitati latinicu

Srbija: Dejan Stojanović poručio je novinarki Sonji Kamenković kako ne razumije jezik kojim je dopis napisan jer "on ne čita latinicu već samo ćirilicu"

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
22 komentara

Zamjenik tužitelja u srpskom Zaječaru obio je odgovoriti novinarki televizije B92 na upit jer ga je napisala na latinici. Dejan Stojanović poručio je novinarki Sonji Kamenković kako ne razumije jezik kojim je dopis napisan. Novinarka ga je pitala na kojem je to jeziku poslala zahtjev, a on joj je odgovorio da ne zna jer napisan latinicom, a on čita samo ćirilicu. Novinarka je tužitelju poslala novi zahtjev, u kojem je zatražila odgovor na pitanje što se događa s kaznenim prijavama koje su pisane latinicom i ne zna li on zaista čitati latinicu ili ne želi. Odgovor nije dobila. Republičko tužiteljstvo Srbije cijeli je slučaj proglasilo nesporazumom.
- Tužiteljstvo sva novinarska pitanja, kaznene prijave i druge zahtjeve prima i na ćiriličnom i na latiničnom pismu kao i na jeziku nacionalnih manjina. Ali, shodno zakonu, u službenoj upotrebi je ćirilica i svi dopisi između državnih organa se šalju ćirilicom - objasnio je Tomo Zorić, glasnogovornik Republičkog tužiteljstva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message