Obavijesti

News

Komentari 19

Pucao je sinu u glavu i ubio ga: 'Četiri godine zatvora je malo'

Pucao je sinu u glavu i ubio ga: 'Četiri godine zatvora je malo'
2

DORH je ocijenio kako je sud pogrešno utvrdio činjenično stanje i pogrešno zaključio da se radi o prekoračenju nužne obrane. Traže da se Radovanu Vujčiću sudi zbog 'čistog' ubojstva

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru žalit će se na nepravomoćnu presudu Županijskog suda prema kojoj je Radovan Vujčić (61) zbog ubojstva sina u prekoračenju nužne obrane osuđen na četverogodišnju zatvorsku kaznu, a od Vrhovnog suda žalbom će tražiti da presudu preinači u čisto ubojstvo, što podrazumijeva i strožu kaznu.

Bjelovar: Dobio četiri godine zatvora za ubojstvo sina (40)
Bjelovar: Dobio četiri godine zatvora za ubojstvo sina (40)

- Po ocjeni državnog odvjetništva, sud je pogrešno utvrdio činjenično stanje i pogrešno zaključio da se u konkretnom slučaju radi o kaznenom djelu ubojstva u prekoračenju nužne obrane, umjesto o kaznenom djelu ubojstva koje mu je optužnicom stavljeno na teret – stoji na stranicama ŽDO Bjelovar. Ukoliko Vrhovni sud prihvati navode iz najavljene žalbe da se radi o kaznenom djelu ubojstva, onda Radovanu Vujčiću prijeti kazna zatvora u rasponu od pet pa do 15 godina.

Istovremeno po primitku presude i Radovan će putem branitelja po službenoj dužnosti, odvjetnika, Žarka Obradovića uložiti žalbu, što nam je potvrdio Vujčićev odvjetnik. Njihova će se žalba temeljiti na nužnoj obrani, što su tijekom suđenja pokušavali i dokazati, tražeći oslobađajuću presudu za oca koji je presudio sinu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hicem u glavu ubio sina: Prijeti mu najmanje 5 godina zatvora
Hicem u glavu ubio sina: Prijeti mu najmanje 5 godina zatvora

Radovan Vujčić nepravomoćno je u srijedu osuđen da je u popodnevnim satima 12. veljače 2018. u blagovaonici vlastite obiteljske kuće u Bjelovaru ubio 40-godišnjeg sina Sanjina, hicem u glavu iz pištolja koji je držao kod sebe.

Tragičnom ubojstvu prethodile su višegodišnje obiteljske nesuglasice, svađe pa i teški fizički obračun oca i sina u prosincu 2017. godine.

Iako ga je tužiteljstvo teretilo za kazneno djelo ubojstva, Vujčić je osuđen za kazneno djelo protiv života i tijela - ubojstvo u prekoračenju nužne obrane.

Po pravomoćnosti presude, Radovan Vujčić je dužan naknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu od 23.966 kao i 500 kuna paušala.

Nakon ubojstva sina zamalo izazvao i pogibiju dvojice unuka 

Inače, nedugo nakon što je izašao iz pritvora nakon ubojstva sina Sanjina, Radovan Vujčić zvani Mravac je u travnju prošle godine skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio njegov 14-godišnji unuk, Sanjinov sin, lakše je ozlijeđen i njegov drugi unuk (16) kao i sam Vujčić, a još jedan 14-godišnjak dobio je teške ozljede.

Vujčić je tada 'dečke' vozio BMW-om cestom između Severina i Patkovca, no zbog nedovoljnog rastojanja od desnog ruba kolnika kotačima je zahvatio rubnik i sletio u jarak. Pritom je BMW-om udario u betonski most poljskog puta.

Podignuli optužnicu protiv oca: Hicem u glavu ubio sina jedinca
Podignuli optužnicu protiv oca: Hicem u glavu ubio sina jedinca

Dječaci su taj dan bili na kupanju u Daruvarskim toplicama, dok ih je Vujčić vraćao kući, nisu bili vezani sigurnosnim pojasima, a po neslužbenim informacijama u trenutku nesreće za volanom je pisao SMS poruku na mobitelu, te nakon nesreće zabranio dječacima da o tome pričaju policiji. 

Jedan od unuka igrao se u dvorištu dok mu je djed u kući ubio oca

 Lokalni portali su nakon ubojstva Sanjina Vujčića, inače vozača bjelovarske Hitne pomoći, pisali kako se se u vrijeme te tragedije njegov mlađi sin igrao u dvorištu kuće. 

 Sanjin je navodno taj dan došao posjetiti svoju djecu koja su nakon razvoda ostala živjeti s majkom u obiteljskoj kući njegovih roditelja.

 Tada se i sukobio s ocem, po čijim riječima je bio prisiljen pucati mu u glavu iz nužne obrane.

Potom je sam pozvao policiju kojoj je odmah priznao ubojstvo sina. Nakon što je neko vrijeme proveo u pritvoru, Vujčić je nakon ispitivanja svih svjedoka pušten da se brani sa slobode.

Otac i sin i ranije su se svađali i tukli

Portali su pisali da su se Radovan i Sanjin žestoko posvađali i u studenome 2017. kad je otac bio redar na lokalnoj nogometnoj utakmici 3. hrvatske nogometne lige.

Na kraju utakmice sa sinom se posvađao i potukao, a navodno ga je u jednom trenutku napao nožem 'skakavcem', no Sanjin se obranio i brutalno pretukao oca koji je od posljedica tog napada doživio infarkt te je prevezen u zagrebačku bolnicu.

Nakon tog sukoba otac i sin nisu se susretali, Sanjin nije dolazio u roditeljsku kuću u bjelovarskoj Ulici Josipa Pupačića 24. U vrijeme ubojstva Sanjin Vujčić je bio na bolovanju, koje je otvorio još od incidenta s ocem u studenome 2017. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina