Obavijesti

News

Komentari 38

TV pretplata na groblju: 'Naši mrtvi ne gledaju turske serije'

TV pretplata na groblju: 'Naši mrtvi ne gledaju turske serije'
2

Oni koji su tu pokopani ne bi gledali turske sapunice ni kad bi mogli. Njih ne zanimaju serije ni što rade Milojko i Milijnana u Parovima, rekli su mještani srpskog sela Lisice, koji moraju plaćati RTV pristojbu

VIDEO

Mještani sela Lisice u Srbiji uveli su struju u kapelu na mjesnom groblju, ali uz račun za struju dobili su i - nalog za plaćanje RTV pretplate. Nije to velik iznos, ali pobunili su se jer smatraju da je to neprimjereno.

- Naši mrtvi ne bi gledali turske sapunice ni kad bi mogli - rekli su mještani koji su stali uz načelnika Iliju Domanovića koji, uz podršku lokalnog svećenika, nastoji osporiti novi namet općinskom budžetu. 

- Zahtijevamo da se ukine taj namet. Pa tko na groblju od pokojnika gleda televiziju?! - rekao je Domanović i dodao kako njegovog pretka, koji je pokopan prije 274 godine, uopće ne zanima što to rade Milojko i Milijana u Parovima. 

- Nelogično je i besmisleno da tamo gdje su mrtvi i tamo gdje nema niti jedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara, ja to plaćam već tri godine i to je bacanje novca - rekao je načelnik kojeg podržavaju i ostali mještani.

- U redu je da račun stiže u domaćinstva u kojem se gleda televizijski program, ali treba li i na groblju? Da nije žalosna, situacija bi bila presmiješna - kaže načelnikov susjed. 

Načelnik je odlučio da svoje neslaganje s tim u ime svih mještana iznese na lokalnom groblju. 

- Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se novci bacaju uzalud. Naša općina treba reagirati kod nadležnih tijela da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine s time - rekao Ilija Domanović

Mještani sela Lisice kažu da njihove pretke ne zanimaju turske serije, reality programi i trenutna politička situacija u Srbiji, a u šali dodaju da na ovom mjestu nisu potrebna istraživanja o gledanosti jer je ona sigurno mala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji