News

Komentari 23

Tvrtka Akter Public koristila sporni broj koji je Vesna Škare Ožbolt prijavila DORH-u

Tvrtka Akter Public koristila sporni broj koji je Vesna Škare Ožbolt prijavila DORH-u

Osim Vesne Škare Ožbolt koja je podnijela prijavu DORH-u, prijave DIP-u podnijeli su i Stranka rada i solidarnosti i Možemo!

Kako je danas utvrdio inspekcijski nadzor HAKOM, korisnik spornog telefonskog broja kojeg je Vesna Škare Ožbolt prijavila DORH-u, jest Akter Public.

Kako prenosi Večernji, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt Državnom odvjetništvu podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer je netko s telefonskog broja 01 314 1505, kako tvrdi, anketirao građane o tome za koga će glasati na izborima, te je onima koji su rekli da će glasati za nju biračima govorio 'bezočne laži'.

HAKOM je inspekcijskih nadzorom nakon toga saznao da je 4Tel, telekomunikacijski operator iz Samobora, sporni broj dao u zakup tvrtki Akter Public, koja obavlja usluge oglašavanja u ovoj kampanji za Domovinski pokret i njihove kandidate i kandidatkinje, i koja je ranije negirala svoju povezanost s tim brojem.

Telekomunikacijski operater 4Tel iz Samobora je HAKOM-u dostavio potpisani ugovor između 4Tela i Akter Publica, kojim se dodatno potvrđuje da navedeni broj koristi korisnik Akter Public.

Na temelju ugovora među njima može se utvrditi kako su u poslovnom odnosu, a što je temelj navodima kako je u sustavima 4Tela predmetni broj vođen pod korisnikom Akter Public, stoji u obrazloženju.

Budući da 4Tel svojim načinom vođenja popisa ne zadovoljava obveze iz članka 73. alineja 5. jer unatoč tome što vodi popis adresa i brojeva koje je dodijelio na uporabu sekundarnom dodjelom nema ugovore s korisnicima ili drugi pravni temelj kojim može potvrditi da je dodjela adresa i brojeva izvršena uz suglasnost obje strane te je takav popis nepotpun, određena mu je kazna.  
 

Najčitaniji članci