Obavijesti

News

Komentari 158

U 29 minuta Filip je ubio, bacio oružje, presvukao se i išao ocu

U 29 minuta Filip je ubio, bacio oružje, presvukao se i išao ocu
1

Prema službenoj verziji policije, telefon im je počeo luđački zvoniti u 15.38 i Filip Zavadlav je tad, eventualno minutu ranije, prvi put zapucao. Točno 29 minuta kasnije već je presvučen, bez oružja, išao natrag u grad...

VIDEO

Uz pomoć snimki kamera s videonadzora, splitska policija u potpunosti je rekonstruirala kretanje Filipa Zavadlava (25) prošle subote, nakon što je u centru Splita - na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici - ubio Juricu Torlaka (38), Marina Bobana (24) i Marina Ožića Paića (24). Od prve dojave o pucnjavi do trenutka kad je policija imala ime Filipa Zavadlava kao mogućeg počinitelja prošlo je sat i 42 minute, barem ako je suditi po izjavama zamjenika načelnika splitske policije Marka Srdarevića za Slobodnu Dalmaciju

- Prva dojava stigla je u 15.38 sati. Pucnjava na Šperunu. U nekoliko sljedećih minuta stiže niz novih dojava, svaka strašnija od prethode, građani javljaju da ima ranjenih i mrtvih - rekao je Srdarević za Slobodnu.

Pokretanje videa...

00:50

U međuvremenu, ubojica je s kalašnjikovim u rukama krenuo prema Radmilovićevoj ulici. Tamo je ubio Marina Ožića Paića i čini se da je on jedini kojeg Filip Zavadlav nije htio ubiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova meta prema neslužbenim informacijama bio je Jerko Malvasija, kojem je nakon pucnjave u Radmilovićevoj otišao ravno na vrata. Otvorio je mlađi brat. 

- Je li Jere doma? - pitao je Filip.

Stariji brat nije bio kući. Filip se okrenuo s kalašnjikovom u ruci i otišao u pravcu Marjana. Vrlo brzo, nekih 200 metara od mjesta zadnjeg ubojstva, u jedan kontejner odbacio je kalašnjikov. Potom se zaputio u unajmljeni apartman u Šenoinoj ulici, gdje je živio zadnjih godinu dana otkako se vratio s broda.

Tamo se presvukao, skinuo je sa sebe potpuno crnu odjeću u kojoj je pješke krenuo u pokolj. U 16.07, dakle svega 29 minuta nakon što je prvi put pucao, Filip Zavadlav zaputio se u Lučićevu ulicu, gdje živi njegov otac Ante i gdje je Filip odrastao.

Nejasno je još što se točno događalo u idućih sat i pol, je li rekao ocu Anti što je učinio, ali prema službenoj verziji - ubojica se iz Lučićeve u kafić Borsalino zaputio oko 17.30 sati. U trenucima dok je još bio u Lučićevoj, dakle nakon ubojstava, razgovarao je s majkom Etel na mobitel.

Zadnje pismo ubojice: 'Nisam spavao, ali riješit će se to...'
Zadnje pismo ubojice: 'Nisam spavao, ali riješit će se to...'

 - Čula sam ga nakon zločina, ali nisam znala da je on to napravio. Zvala sam ga da ga upozorim da se nešto gadno događa po gradu, da je pucnjava i da se pričuva jer sam znala da živi blizu mjesta gdje se sve to zbilo. A on se pravio iznenađen time što mu govorim i bio je zbrkan, smeten te mi govorio: ‘Dođi, dođi, dođi što prije’ - rekla je Etel Zavadlav za Jutarnji list te nastavila:

- Oca sam mu čula u pozadini. Bilo je to očito netom prije hapšenja...

Oko 17.30 dakle Filip kreće pješke u kafić Borsalino u Starčevićevoj ulici. 

- Oko 17.20 sati došli smo do osnovane sumnje da bi počinitelj mogao biti 25-godišnjak. Utvrdili smo četiri adrese gdje bi se mogao nalaziti pa smo pokrili Šenoinu, Lučićevu, Spinutsku i Starčevićevu. Tamo su ga ubrzo uočili policijski službenici. U roku od nekoliko minuta 25-godišnjak je uhićen na vratima kafića, dok je izlazio iz ugostiteljskog objekta u pratnji oca - rekao je Srdarević za Slobodnu. 

Filip Zavadlav je u izolaciji: U ćeliji je sam i sam ide u šetnju
Filip Zavadlav je u izolaciji: U ćeliji je sam i sam ide u šetnju

U kafiću je bio i Filipov brat Stane koji je, kažu očevici, odmah po dolasku bio rekao:

- Ljudi, jeste vidili što se dogodilo?! Brat mi je ubio ove!

POGLEDAJTE SNIMKU IZ FILIPOVA STANA: 

Filip je inače naoružan u obračun navodno krenuo jer su ga Torlak i Boban "pritisnuli" upravo zbog Staninih dugova. Navodno su mu uzeli sav novac koji je zaradio na brodu. Brat Stane je inače dugogodišnji splitski ovisnik. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS