News

Komentari 6

U akciji Crvenog križa skupili 406.057 kuna za Kostajničane

U akciji Crvenog križa skupili 406.057 kuna za Kostajničane

Ukupno devet obitelji ostalo je bez krova nad glavom u klizanju tla u Hrvatskoj Kostajnici. Dobri ljudi skupili su novac, a u subotu će svakoj obitelji isplatiti 30.000 kuna pomoći

Hrvatski Crveni križ sutra će obiteljima, čije su kuće srušene u klizanju tla u Hrvatskoj Kostajnici, isplatiti drugi dio novčane pomoći u iznosu od 30.000 kuna po obitelji. Dobit će je devet obitelji na temelju popisa gradonačelnika grada Hrvatska Kostajnica i Gradskog društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica. Predat će im ga sutra u Hotelu Central u 11 sati.

Podsjetimo, novac su skupili putem apela „Prikupljanje sredstava za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici“ kojeg su pokrenuli 14. ožujka 2018. Dosad je na žiro račun uplaćeno 201.382 kune, a na donatorski telefon 204.675 kuna (s PDV-om i naknadama teleoperatera). Ukupno je riječ o iznosu od 406.057 kuna. Stradale obitelji u protekla dva dana preseljene su u privremeni smještaj na području Hrvatske Kostajnice i Petrinje. Apel je i dalje je otvoren te svi koji žele, mogu ga još uvijek podržati. 

Prvi dio pomoći, 1000 kuna po osobi, isplatili su im dan nakon katastrofe kako bi imali za osnovne životne potrebe.

Najčitaniji članci