Obavijesti

News

Komentari 54

U bolnici slavili odlazak kolege u mirovinu: Ugrozili zdravlje bolesnika, svi su dobili otkaz

U bolnici slavili odlazak kolege u mirovinu: Ugrozili zdravlje bolesnika, svi su dobili otkaz

Podsjetimo da je sličan party bio u siječnju u KB Dubrava. Uz alkohol i bend medicinske sestre slavile su odlazak kolegice u Njemačku, a završilo je s dvije opomene pred otkaz

Maske, udaljenost od dva metra, ograničenja za posjetitelje, obavezno testiranje prije primanja na veće preglede i zahvate samo su neka od strogih pravila koja vrijede za pacijente i zaposlenike u austrijskim bolnicama. Iznimka tome nije ni bolnica Hietzing. Ipak, tamo je osoblje prošle subote pokazalo kako ne shvaća ozbiljno sigurnosne mjere zaštite od širenja COVIDa-19.

14 radnika za održavanje ustanove i dva pomoćnika na odjelu priredili su zabavu s ciljem da proslave umirovljenje kolege čistača.

Bilo je poprilično burno, piše Kurier. Ne samo da su zanemarene mjere zaštite od korona virusa, konzumirali su alkohol i to tijekom radnog vremena. Proslava koja se održala u zajedničkoj sobi trebala je ostati neprimjećena jer u subotu nisu bili prisutni izravni nadređeni. Liječnici i zdravstveni radnici nisu znali ništa o oproštajnoj zabavi, tvrdi bečka zdravstvena ustanova.

Procurila snimka s tuluma u covid bolnici u KB Dubrava. Ravnatelj: Iznenađen sam
Procurila snimka s tuluma u covid bolnici u KB Dubrava. Ravnatelj: Iznenađen sam

Prisutni su razotkriveni samo zato što su dijelili fotografije sa zabave na društvenim mrežama. Od tamo su pronašli put do medicinske direktorice Brigitte Ettl, koja je nakon uvida reagirala na situaciju. Rezultat reakcije je da je bolnica Hietzing prekinula radni odnos sa svih 16 sudionika koji su sudjelovali u zabavi. Prema zdravstvenom udruženju, zbog situacije s koronom u kojoj se svi pozivaju na svjesnost vlastite odgovornosti, alternativa za snošenje posljedica ovakvog postupka nije postojala. 

Hoteli, vile, kućice na osami, samo su neke od lokacija gdje su ljudi na kreativan način pokušali naći način za zabavu i zaobići stroga pravila. Mađutim, nikome do sada nije palo na pamet organizirati zabavu upravo unutar kritične lokacije, bolnice koja ima odjel intenzivne njege za korona pacijente.

Slučaj u Dubravi

Inače, podsjetimo da je u siječnju u najvećoj hrvatskoj Covid bolnici također bio održan party. U Kliničkoj bolnici Dubrava uz alkohol i bend, a bez epidemioloških mjera, medicinske sestre i pomoćno osoblje slavili su do kasno u noć. Kasnije je objavljeno da je to bila oproštaljka s jednom medicinskom sestrom koja je otišla raditi u Njemačku, a nakon događaja sve je završilo s dvije opomene pred otkaz.