Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

U ćeliji izboden na smrt: Hvalio se ubojstvima tinejdžerica...

Serijskom ubojici Gerardu Johnu Schaeferu dokazana su samo ubojstva dvije mlade djevojke, ali on se hvalio da ih likvidirao puno više. Na današnji dan 1995. jedan od zatvorenika mu je upao u ćeliju i ubio ga

Foto: screenshot/Youtube
9 komentara

Dok je služio kaznu doživotnog zatvora Gerard John Schaefer napisao je uznemirujuću priču o silovanju, ubojstvu i svom iskustvu o čekanju smrtne kazne. Priča iako se ne zna se je li autobiografska ili je samo opisivao nasilne seksualne fantazije svog poremećenog uma izazvala veliko zanimanje javnosti. 

Serijski ubojica Schaefer je u svoj priči oscilirao od hvalisanja o broju djevojaka koje je ubio do poricanja da je serijski ubojica. No koliko je mladih žena zaista pobio, nikad se neće doznati jer je u svojoj ćeliji na današnji dan 1995. izboden na smrt.

Jedna od majki Schaeferovih žrtava tada je komentirala: 'Voljela bih poslati dar čovjeku koji ga je ubio..Voljela bih da se to ranije dogodilo.

Gerard John Schaefer rođen je 1946. u Wisconsinu. Bio je najstariji od troje djece. Otac mu je bio alkoholičar i ženskar.Roditelji su mu se razveli on je cijelo djetinjstvo proveo u uvjerenju da roditelji više vole njegovu sestru nego njega. Vrlo rano je počeo očitovati psihičke poremećaje. Znao se vezati za stabla kako bi osjetio seksualno uzbuđenje, nositi žensko donje rublje i fantazirati o smrti.

Kao mladić radio je razne poslove, ali se nije mogao zaposliti. Pokušao je postati katolički svećenik, pokušao je biti i učitelj, ali mu se ništa zbog njegove neuravnotežene psihe nije ostvarilo.

Zaposlio se kao policajac

Oženio se sa 22. godine, no brak nije dugo trajao. Dvije godine nakon vjenčanja žena se razvela od njega. Kao razlog razvoda je navela okrutnost. Odlučio je zatim postati policajac no iako nije prošao psihološki test kad se prijavio ipak je počeo raditi. No ni to nije trajalo dugo jer iako je dobro počeo otpušten je zbog uzimanja informacija o ženskim prijestupnicama, tražeći od njih da izađu s njim.

Preselio se uskoro i postao policajac na Floridi gdje počinju ubojstva mladih djevojaka. 

Najprije je pokupio Pamelu Wells i Nancy Trotter, dvije tinejdžerice koje su autostopirale. Rekao im je da u okrugu nije dopušteno autostopirati što je bila laž. Zatim ih je odveo kući i rekao da će ih sutradan odvesti na plažu. Sljedećeg je jutra odvezao djevojke do močvare, izvukao pištolj i privezao ih za stabla s omčama oko vrata. Uspjele su pobjeći i otići na policiju. Taj put je osuđen na godinu dana zatvora.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Optužen za samo dva ubojstva

No zatvor ga nije zaustavio u njegovom naumu. Georgiju Jessup i Susan Place također su bile tinejdžerice koje su autostopirale.  I njih je odvezao do močvare, zavezao za stabla i divljački napao. Ubio ih je. Kad su pronađena njihova unakažena tijela Schaefer je već bio u zatvoru. Policija je pretražila kuću njegove majke i pronašla stvari koje su pripadale nekima od šest djevojaka koje su nestale na tom području.

Usprkos gomilanju dokaza da je Schaefer manijakalni serijski ubojica optužen je samo za dva ubojstva: Susan Place i Georgije Jessup. Osuđen je 1973. godine i dobio je dvije kazne doživotnog zatvora. Druge optužbe nakon toga nisu ni podizane.

Gotovo dva desetljeća Schaefer je boravio u zatvoru. Na serijskog ubojicu doživotno osuđenog svi su zaboravili. No kad je objavljena njegova kolekcija priča pod nazivom Killer Fiction njegovi su stravični zločini opet su dobili na pozornosti.

On je za svoje priče rekao da su 'umjetnost'. Ipak, mnogi su ih doživjeli kao opise stvarnih događaja koje je počinio. Uz priče o silovanju i ubojstvu, bilo je i priča koje su očito bile plod njegove poremećene mašte. Najgnjusnija je ona o seksualnom odnosu s mrtvim tijelima koja su ubijena na električnoj stolici.

Schaefer nije bio popularan među zatvorenicima. Vincent Rivera, zatvorenik koji je služio doživotnu kaznu za ubojstvo uletio je u njegovu ćeliju i nožem ga je ubo u vrat i oko.  Nakon smrti malo tko je žalio za njim no njegovo štivo i danas ima kultne štovatelje.

Tema: History

Možda vas zanima i ovo:
Message