Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Čigoču su spasili rodu koja nije mogla poletjeti zbog špage

Dizalicom su se radnici Parka prirode Lonjsko polje digli do rode u gnijezdu kako bi pomogli u oslobađanju. Iznemogla roda sljedećih dana bit će pod posebnim nadzorom

Foto: Prorsus komunikacije
8 komentara

Snježana Sever opazila je neobično ponašanje mlade rode u gnijezdu koje je smješteno na krovu njezine staje u Čigoču. Mlada roda nije mogla hodati niti letjeti. Naime, oko nogu joj se zaplela špaga za baliranje sijena.

U pomoć je pozvala djelatnike Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i HEP-a, a zahtjevna je intervencija urodila plodom.

Djelatnici Terenske jedinice Sunja Elektre Sisak stigli su vozilom s dizalicom, a djelatnici Parka pomogli su u oslobađanju rode. Zbog stresnog je događaja roda bila vidno iznemogla, pa će idućih dana biti pod dodatnim nadzorom djelatnika Parka prirode, stoji u priopćenju Parka prirode Lonjsko polje.

- Hvala djelatnicima HEP-a koji su između velikih intervencija uzrokovanih olujnim nevremenom došli nam pomaći u prilasku rodinu gnijezdu. Hvala i svim stanovnicima Parka koji budno prate i paze na naše zaštićene vrste životinja. Upravo su nam oni u tome najvrjedniji suradnici - kazao je Ivor Stanivuković, ravnatelj Ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Primjer je ovo što se događa kada se na zelenim površinama ostavljaju špage i ostali materijal neorganskog podrijetla, pa su djelatnici Parka zamolili građane na dodatnu brigu o stvarima koje iza sebe ostavljaju u prirodi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message