Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Domu 'Brezovica’ tukli su 10-godišnju djevojčicu?

Štićenica doma dva puta je u tri tjedna završila u Klaićevoj bolnici s ozljedama. Liječnici sumnjaju na zlostavljanje, a ravnatelj Doma kaže da je pala

Davor Višnjić
Foto: Davor Višnjić
18 komentara

Višestruki udarci po glavi, prsnom košu i nogama te razderotina na bradi koju su morali šivati, ozljede su retardirane djevojčice (10), zbog kojih su kirurzi Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj policiji prijavili sumnju na zlostavljanje. Policija je potvrdila da je primila prijavu te da istražuje slučaj. Djevojčicu su u Klaićevu primili u subotu, ali je to već drugi put u tri tjedna da je ozlijeđena. Prvi je put, kažu u ravnateljstvu bolnice, tamo bila 20. rujna na neurokirurškom odjelu zbog obostranih podljeva oko očiju. Liječnici kažu kako je očito da je riječ o udarcima. Voditelj Doma “Brezovica” Zoran Kljajić kaže da je teško mentalno retardirana djevojčica vjerojatno pala iz kreveta. Druga mogućnost je, kaže Kljajić, da ju je netko od ostalih štićenika u grupi po noći povukao iz kreveta te da je tako pala. Sve se to, tvrdi on, događalo dok je medicinski tehničar bio u obilasku drugih grupa. Kako je prvi put dobila ozljede i podljeve po licu, nije znao objasniti. Djevojčica je u Domu “Brezovica” od rujna 2007. godine.

U 'BREZOVICI' VEĆ ZLOSTAVLJALI ŠTIĆENIKE
Dom “Brezovica” ostavio je gorak okus u ustima javnosti koja je 2005. godine svjedočila monstruoznoj istini o zlostavljanju mentalno bolesnih štićenika tog doma. Za silovanja retardirane djece tijekom godina optuženi su domar Mario Barlović i kuhar doma Mijo Penić, a tadašnja ravnateljica Jelena Brajša je zataškavala istinu. Kuhar je čak pisao dnevnik o jezivim pothvatima. Teta Jelena, kako su Brajšu zvali, poslije je oslobođena optužbi da je skrivala dokaze.

Možda vas zanima i ovo:
Message