Obavijesti

News

Komentari 4

U Domu za djecu osoblje nas je silovalo i drogiralo

U Domu za djecu osoblje nas je silovalo i drogiralo
5

Nakon što je policija našla kosture šestero djece iz doma "Haut de la Garenne" u Britaniji, javila se prva žrtva koju su djelatnici tukli, drogirali i silovali

VIDEO

Najčešće su djecu u dobi do 15 godina uključivali u razne sadističke igre. Tako su pijani djelatnici doma djecu drogirali Valijumom jer bi nakon toga pristajala na razne seksualne igrice uključujući i vezanje okovima. Dječji dom je 2003. godine pretvoren u hostel. Pamela (49), danas majka dvoje djece, ispričala je policiji kako su silovanja bila svakodnevna.
Najčešće su se birale slabije žrtve jer se ne bi mogle oduprijeti, a pijano osoblje svaku večer dolazilo je po novu žrtvu. Djevojčice, pa tako i Pamela, često su potpuno gole plesale pred osobljem, a onda bi uslijedilo višestruko silovanje.
- Tamo su se događale nevjerojatne stvari, najokrutnije stvari koje možete zamisliti. Najgore je što je bilo riječ o djeci koja se zaista nikome nisu mogla obratiti za pomoć - priča Pamela koja je nakon dvije godine provedene u domu zbog trauma pokušala samoubojstvo. Te 1975. godine prerezala si je vene i završila na psihijatriji koju je napustila prije 18. rođendana.
Druga žrtva Peter Hannaford (58) u domu je proveo punih 12 godina jer se tamo i rodio. On je kao i Pamela šutio o silovanju.
- Procedura je bila uhodana. Uhvatili su dijete, vezali ga i onda je krenulo silovanje - jedan po jedan dok su drugi ohrabrivali - priča Peter koji je pobjegao tako što je skočio s prozora drugoga kata i zbrisao u ukradenom autu. Zločesta djeca zaključavala su se u sobu bez hrane i vode. Zlostavljanja su izašla na vidjelo kad je policija istraživala masovnu grobnicu koja je otkrivena u podrumu tijekom preuređenja doma u hostel 2003. godine. Pronađene su kosti šestero djece, a vjeruje se da to nije konačan broj. Zlostavljanja su bila najčešća između 1973. i 1975. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a