Obavijesti

News

Komentari 10

U Dubrovniku nema dovoljno vozača, ZET-ovci idu u pomoć

Čak 27 vozača Libertasa je na bolovanju ili porodiljnom dopustu, zbog čega su neke gradske linije ukinute vikendom i blagdanima. Tražili su pomoć od Zagreba

VIDEO

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković potvrdio je u petak u Dubrovniku kako će od 1. kolovoza dvanaest vozača ZET-a biti na dvomjesečnoj ispomoći u dubrovačkom javnom prijevozniku Libertas, čijih je 27 vozača na bolovanju ili porodiljnom dopustu, zbog čega su neke gradske linije ukinute vikendom i blagdanima.

Franković je rekao kako je nedostatak vozača onemogućio normalan rad javnoga gradskog prijevoznika pa je ZET-u poslan zahtjev za privremen prelazak vozača. „Suradnja dva javna poduzeća je moguća po zakonu, a ZET je odgovorio pozitivno", rekao je Franković dodavši kako je o svemu razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i s direktoricom ZET-a.

Objasnio je kako je smještaj vozačima osigurala tvrtka Libertas i to u dormitoriju obnovljenoga Državnog arhiva u Dubrovniku, dok će im hrana biti osigurana u Hotelu Gruž, čiju uslugu prehrane inače koristi dubrovačka policija.

Pozvao je djelatnike koji mogu prekinuti porodiljni dopust da pomognu kolegama u tvrtci. „Njihov povratak bio bi nam iznimno važan tijekom turističke sezone", naglasio je Franković i dodao kako će Libertas zimu puno lakše odraditi s manjim brojem vozača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Franković je istaknuo kako su predstavnici sindikata prije osam mjeseci najavili da će u ljetnim mjesecima otvarati bolovanja te ocijenio kako je teško reći je li netko zaista bolestan. „Znamo da neki djelatnici Libertasa stvarno imaju ozbiljne zdravstvene probleme i želimo im što brže ozdravljenje", rekao je dodavši kako ne može ulaziti u svaki slučaj.

Naglasio je kako su usvojeni svi zahtjevi dva sindikata u tvrtci Libertas. „Poboljšali smo materijalna prava, a rješavamo dugove iz prošlosti. Prije svega prekovremene sate koji se godinama nisu rješavali. Vozačima ćemo plaće povećati u drugom dijelu 2020. godine, kad provedemo potpuni preustroj voznoga reda i poslovanja tvrtke”, rekao je Franković.

Franković smatra da tvrtka Libertas može dobro poslovati, osobito u 2020. godini s komercijalnom djelatnosti prijevoza gostiju s kruzera do povijesne jezgre. „U Libertasu se radi predano, ali se brojni problemi iz prošlosti ne mogu riješiti preko noći. Razumijem da bi zaposlenici htjeli sve i odmah, ali nisam davao nikakva lažna obećanja. Sve što smo obećali smo i ispunili”, rekao je Franković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor