U Dubrovniku nema dovoljno vozača, ZET-ovci idu u pomoć | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 10

U Dubrovniku nema dovoljno vozača, ZET-ovci idu u pomoć

Čak 27 vozača Libertasa je na bolovanju ili porodiljnom dopustu, zbog čega su neke gradske linije ukinute vikendom i blagdanima. Tražili su pomoć od Zagreba

VIDEO

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković potvrdio je u petak u Dubrovniku kako će od 1. kolovoza dvanaest vozača ZET-a biti na dvomjesečnoj ispomoći u dubrovačkom javnom prijevozniku Libertas, čijih je 27 vozača na bolovanju ili porodiljnom dopustu, zbog čega su neke gradske linije ukinute vikendom i blagdanima.

Franković je rekao kako je nedostatak vozača onemogućio normalan rad javnoga gradskog prijevoznika pa je ZET-u poslan zahtjev za privremen prelazak vozača. „Suradnja dva javna poduzeća je moguća po zakonu, a ZET je odgovorio pozitivno", rekao je Franković dodavši kako je o svemu razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i s direktoricom ZET-a.

Objasnio je kako je smještaj vozačima osigurala tvrtka Libertas i to u dormitoriju obnovljenoga Državnog arhiva u Dubrovniku, dok će im hrana biti osigurana u Hotelu Gruž, čiju uslugu prehrane inače koristi dubrovačka policija.

Pozvao je djelatnike koji mogu prekinuti porodiljni dopust da pomognu kolegama u tvrtci. „Njihov povratak bio bi nam iznimno važan tijekom turističke sezone", naglasio je Franković i dodao kako će Libertas zimu puno lakše odraditi s manjim brojem vozača.

Franković je istaknuo kako su predstavnici sindikata prije osam mjeseci najavili da će u ljetnim mjesecima otvarati bolovanja te ocijenio kako je teško reći je li netko zaista bolestan. „Znamo da neki djelatnici Libertasa stvarno imaju ozbiljne zdravstvene probleme i želimo im što brže ozdravljenje", rekao je dodavši kako ne može ulaziti u svaki slučaj.

Naglasio je kako su usvojeni svi zahtjevi dva sindikata u tvrtci Libertas. „Poboljšali smo materijalna prava, a rješavamo dugove iz prošlosti. Prije svega prekovremene sate koji se godinama nisu rješavali. Vozačima ćemo plaće povećati u drugom dijelu 2020. godine, kad provedemo potpuni preustroj voznoga reda i poslovanja tvrtke”, rekao je Franković.

Franković smatra da tvrtka Libertas može dobro poslovati, osobito u 2020. godini s komercijalnom djelatnosti prijevoza gostiju s kruzera do povijesne jezgre. „U Libertasu se radi predano, ali se brojni problemi iz prošlosti ne mogu riješiti preko noći. Razumijem da bi zaposlenici htjeli sve i odmah, ali nisam davao nikakva lažna obećanja. Sve što smo obećali smo i ispunili”, rekao je Franković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak