News

Komentari 6

U dva sudara u Istri teško su ozlijeđeni vozač i dvije vozačice

U dva sudara u Istri teško su ozlijeđeni vozač i dvije vozačice

U subotu je u prometnoj nesreći ozlijeđen 18-godišnji vozačm a u nedjelju dvije vozačice iz automobila koji su se sudarili frontalno. U toj, drugoj nesreći, jedna je vozačica bila alkoholizirana...

Zbog neprilagođene brzine i izlijetanja s kolnika, u subotu je oko 23,45 sati teško ozlijeđen 18-godišnjak iz Gračišća.

Nesreća se dogodila u vrijeme dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, no unatoč tome mladić je sjeo u Peugeot 206 pulskih oznaka i njime se vozio kolnikom županijske ceste 5075 iz Žminja prema Svetome Petru u šumi.

Dolaskom pred blagi zavoj koji vodi u desno, nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila osobinama i stanju ceste, te je u zanošenju prešao na suprotnu prometnu traku i sletio van kolnika. Nekontroliranu vožnju nastavio je po travnatoj površini sve dok prednjim dijelom vozila nije udario u stablo gdje se i zaustavio.

Na mjesto nezgode odmah su upućene sve interventne službe, a mladić hitno prevezen u Opću bolnicu u Pulu gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

U drugoj prometnoj nesreći, do koje je došlo u nedjelju oko 19,25 sati, kada je 37-godišnjakinja upravljala automobilom "Peugeot 207", pulskih registracijskih oznaka, kolnikom županijske ceste ŽC-5103 Kapelica - Koromačno u naselju Salakovci u Istri.

Tada je u oštrom lijevom zavoju uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom i prešla na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim desnim dijelom vozila  udarila u automobil „Citroen C3" pulskih oznaka, a kojim je iz smjera Koromačna upravljala 30-godišnjakinja.

Sraz vozila bio je silovit, a u prometnoj teške tjelesne ozljede zadobile obje vozačice. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Rijeka gdje su i zadržane, a izvršenim alkotestiranjem kod 37- godišnjakinje očitana je koncentracija od 1,12 promila.

Zbog svega navedenog protiv 37-godišnjakinje iz Labina slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Dok je trajao očevid ŽC- 5103 bila je zatvorena za sav promet u vremenu od 19,40 do 21,35 sati.

Najčitaniji članci