News

Komentari 74

U eksploziji u restoranu jedan radnik poginuo, vlasnik u šoku

U eksploziji u restoranu jedan radnik poginuo, vlasnik u šoku

Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama potvrdili su da je riječ o eksploziji plinske boce te da je jedan čovjek poginuo. Troje ljudi je u eksploziji lakše ozlijeđeno

Stakla na prozorima su se tresla. Iz restorana je istrčalo dvoje zaposlenika i još jedan muškarac. Vrištali su, kazao je čitatelj Mihovil.

U eksploziji bistroa MZ, poznatijeg pod nazivom Kod Srbina, u zagrebačkoj Augustinčićevoj ulici ozlijeđeno je u utorak troje ljudi. Liječnici koji su Hitnom stigli odmah su im priskočili u pomoć. Lakše je ozlijeđeno troje zaposlenika restorana. Liječnici su im zamotali ruke i odvezli u bolnicu. U stravičnoj je eksploziji poginuo serviser hladnjaka (49), koji s vlasnikom surađuje već više od 10 godina.

- Ovo je katastrofa. Žalim ga kao rođenog brata. Bio mi je prijatelj. Došao mi je popraviti frižider. Da ga zovete u bilo koje doba dana, uvijek bi došao pomoći. Bio je pravi čovjek. Dobričina. Ne znam što reći - jedva je kroz suze izgovorio potreseni vlasnik restorana Milan Labus.

- Vidio sam kad je serviser stigao napuniti hladnjak. Ostavio je bez nadzora malu bocu freona na nekoliko minuta - ispričao je gost koji je tamo pio kavu samo pola sata prije eksplozije.

Pretpostavlja se da je boca freona eksplodirala najvjerojatnije zbog blizine roštilja i peći koji su se ondje nalazili.

U trenutku eksplozije u popularnom zagrebačkom restoranu bilo je pet do šest radnika i dva gosta. Točan uzrok eksplozije znat će se tek poslije policijskog očevida.

Najčitaniji članci