Obavijesti

News

Komentari 16

'U fokusu su učenici': HDZ o strategiji i reformi obrazovanja

Akademik Ivica Kostović istaknuo je kako im je jedan od glavnih ciljeva djelovanja dobrobit djece, odgoj i obrazovanje te poboljšanje nastave i uvjeta obrazovanja

VIDEO

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković održao je u srijedu radni sastanak sa stranačkim stručnjacima iz područja obrazovanja i znanosti o svim aspektima strategije i reforme obrazovanja, a na kojem je sudjelovala i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijana Vican.

Na sastanku su također sudjelovali bivši ministri znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i Pavo Barišić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, akademik Ivica Kostović i drugi.

Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković nakon višesatnog sastanka kratko je izjavila da su na sastanku sudjelovali stručnjaci HDZ-a u području obrazovanja i znanosti koji su detaljno raspravili na koji način učenicima  osigurati kvalitetno obrazovanje primjereno 21. stoljeću te daljnji tijek obrazovanja u Hrvatskoj.

- U fokusu su nam prije svega naši učenici - osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti, kao i vrtićarci. U našem središtu su jednako tako i svi naši nastavnici, učitelji i profesori - od osnovne škole do sustava visokog obrazovanja, kao i zadovoljstvo roditelja učenika i studenata, važnih dionika odgojno-obrazovnog sustava - kazala je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I predsjednik HDZ-ove Akademske zajednice "Ante Starčević" akademik Ivica Kostović istaknuo je kako im je jedan od glavnih ciljeva djelovanja dobrobit djece, odgoj i obrazovanje te poboljšanje nastave i uvjeta obrazovanja.

Posebice, dodao je, u fokusu im je stimuliranje nastavnika i učitelja za taj prevažni zadatak. Akademik Kostović je naglasio da su na sastanku raspravljali i kako s HDZ-ovim koalicijskim partnerom ostvariti uvjete da se ti ciljevi zaista i provedu.

Nakon sastanka premijer Plenković i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijana Vican nisu dali izjave za medije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.