Obavijesti

News

Komentari 30

U Gazi od posljedica ranjavanja umrla je 17. palestinska žrtva

U Gazi od posljedica ranjavanja umrla je 17. palestinska  žrtva
7

Faris al-Raqib (29) pogođen je u trbuh na jugu Pojasa Gaze u mirnom prosvjedu desetaka tisuća Palestinaca. Petak je bio najgori dan po broju žrtava u Pojasu Gaze od 2014.

VIDEO

Palestinac je umro od posljedica ranjavanja u pucnjavi izraelskih vojnika blizu granice u petak, pa se tako broj poginulih Palestinaca u prosvjedima uz granicu popeo na sedamnaest, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo zdravstva u Gazi.

Faris al-Raqib (29) pogođen je u trbuh na jugu Pojasa Gaze u mirnom prosvjedu desetaka tisuća Palestinaca. Petak je bio najgori dan po broju žrtava u Pojasu Gaze od 2014., kada je Izrael ratovao u toj enklavi. Uz 17 mrtvih, više od 1.400 Palestinaca je ranjeno, među njima 757 u pucnjavi pravim metcima, navodi ministarstvo zdravstva.

UN-ov glavni tajnik Antonio Guterres i visoka predstavnica za vanjsku politiku EU-a Federica Mogherini zatražili su "neovisnu istragu" o izraelskom korištenju pravih metaka, što je židovska država odlučno odbila.

Sjedinjene Države su u subotu navečer uložile veto na prijedlog deklaracije UN-ova Vijeća sigurnosti pozivajući "sve strane na suzdržanost i na sprječavanje bilo kakve dodatne eskalacije" i zatražio istragu o sukobu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Palestinci optužuju izraelske vojnike da su pucali na prosvjednike koji nisu bili neposredna prijetnja.

U petak su se desetci tisuća Palestinaca okupili ispred ograde koja dijeli Izrael od Pojasa Gaze, prvog dana "hoda povratka". U prosvjedu koji je trebao trajati šest tjedana Palestinci su tražili "pravo na povratak" pošto su stotine tisuća njih protjerani sa svoje zemlje ili su pobjegli pred ratom koji je buknuo nakon uspostave Izraela 1948.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a