News

Komentari 41

U gradu vladaju blizanci: Prije devet mjeseci rođen zadnji par

U gradu vladaju blizanci: Prije devet mjeseci rođen zadnji par

U posljednjih 40 godina u matičnu knjigu rođenih u Grubišnom Polju upisano je 40 blizanaca. Roda je zadnji par donijela prije devet mjeseci Kseniji i Darku Baueru

Jednojajčani, dvojajčani, istospolni ili obaju spolova sa 6000 stanovnika Grubišno Polje ponosan je grad blizanaca. Roda je zadnji par donijela prije devet mjeseci bračnom paru Kseniji i Darku Baueru.

Bračni par Ljiljana i Michael Palijan imaju 12-godišnje jednojajčane blizance. Mario je od brata Davida stariji samo jednu minutu.

- Više ih razlikujemo po karakteru nego po izgledu - kažu ponosni roditelji.

Obojica vole sport i glazbu. David je za klavirom puno bolji nego Mario na gitari, ali je zato Mario vještiji u baratanju loptom. Sličnost kod 5-godišnjih jednojajčanih blizanki Laure i Lorne Benko je frapantna. Poput Jelene i Lorene Puškaš (22) sestre Benko, kažu roditelji, ne mogu provesti dulje vrijeme razdvojene.

- Nakon nekoliko sati razdvojenosti već traže jedna drugu - kaže majka Duška.

Pravi test što znači imati brata ili sestru blizanca vidjet će se već u školi.

- Iako nas u školi i na fakultetu profesori nisu razlikovali, nikad to nismo koristile. Bojale smo se - kažu Jelena i Lorena uglas.

Sjajno se slažu, a povezane su gotovo telepatski.

- Kad bih ih dovela u dom zdravlja na cijepljenje, s jednom bih ušla u ambulantu. I dok je medicinska sestra jednoj davala injekciju, i druga bi u čekaonici zaplakala. I danas ih teško razlikujem. Pogotovo kad oboje ili skrate kosu. Treba mi nekoliko minuta da ih raspoznam - kaže majka Ljubinka Puškaš.