Obavijesti

News

Komentari 80

U Hrvatskoj sam doživio samo ljubav, dobrodošli ste kod mene

U Hrvatskoj sam doživio samo ljubav, dobrodošli ste kod mene
4

Mladić je došao u Hrvatsku na odmor. Platio je apartman na Pagu no uopće nisu imali njegove podatke, a u apartmanu su bili neki drugi ljudi. Srećom sve je dobro završilo

VIDEO

Riječ je o dvostrukoj rezervaciji. Došao sam u apartman na Pag, gdje sam platio deset dana ljetovanja, no oni nisu uopće imali moje podatke, a u apartmanu su bili neki drugi ljudi, ispričao nam je mladi Britanac Leon Mitchell. Tako je počela njegova avantura u Hrvatskoj. Nasreću, s dobrim završetkom.

- Za nesreću, sa sobom sam greškom i u žurbi ponio samo karticu na kojoj ne mogu u minus i na kojoj više nisam imao dovoljno gotovine. Žurio sam jer sam do zadnjeg dana odmora radio u građevini i bio sam premoren. Samo sam htio na more, sunce i zabavu - jada se Leon. Nešto eura u gotovini što je ponio brzo su se topili u prvih nekoliko sati dok je pokušavao riješiti problem. Iako je došao partijati na Zrće, poželio se odmah vratiti kući.

Pokušao je prebaciti let za koji je imao povratnu kartu na raniji datum, ali su mu za tu promjenu tražili 250 eura. Toliko kod sebe nije imao.

- I tako sam odlučio spavati ispred zračne luke devet dana dok ne dođe moj red na let. No čuo sam da ima guštera i zmija pa me bilo strah. Ušao sam unutra i spavao na klupi. Tri dana sam proveo na aerodromu - prisjeća se Leon.

- Nisam nikome ništa govorio, nastojao sam se svima maknuti s puta i biti tih. Odlučio sam ostati pozitivan. Govorio sam sebi ‘Došao si zbog sunca, sunce si vidio, došao si zbog lijepih žena, a i njih si vidio. Nemaš se za što buniti’ - skroman je mladić, koji se nije htio javiti ni obitelji zbog mladenačkog ponosa. No malo po malo ljudi su mu, kaže, počeli donositi sendviče, pitati što mu treba.

- Šef aerodromske policije je bio među njima, policajac Tonči iz noćne smjene dugo je razgovarao sa mnom, svi iz zračne luke pitali su me kako sam i treba li mi što, dali mi telefon da nazovem, lijepa policajka dala mi je svoj bon za ručak. Šalili su se sa mnom, nazivali me Tomom Hanksom zbog filma u kojem je proživio situaciju sličnu mojoj. Dobio sam definitivno puno više pomoći nego što bih je dobio u svojoj zemlji - kazao je Mitchell.

A onda su ga taksisti Zračne luke iznenadili kao nitko dotad. Njih 45 skupilo je novac kojem su Leonu platili smještaj u hostelu, a Omladinski hostel Zadar dao im je popust nakon što su čuli njegovu priču.

- Prvu noć u hostelu odspavao sam 11 sati u komadu jer sam na aerodromu spavao s jednim okom otvorenim. Jako mi je godio i tuš. Sad imam krov nad glavom, imam što jesti i preostaje mi da uživam u suncu i moru. Stekao sam puno novih dobrih prijatelja koji su me totalno razmazili - kazao je Leon, koji će po povratku u Veliku Britaniju morati u potragu za novcem.

- S 26 godina trebao sam znati bolje i ne napraviti grešku s bukingom, ali mislim da me ovo samo ojačalo. Svima želim puno zahvaliti, taksistima, djelatnicima aerodroma, policajcima, ali i vlasnicima apartmana u Novalji koji su mi zbog dvostrukog bukinga, za koji nisu bili krivi, ponudili platiti smještaj u hotelu. Hvala i čovjeku koji je uređivao zelenilo oko kuće i ponudio mi cigaretu. Hvala i trgovini sportske opreme u kojoj sam dobio čašu vode. U Hrvatskoj sam doživio samo ljubav - poručuje Leon.

Nisu mogli gledati

Ivan Grgić (u sredini), jedan od taksista koji su pomogli Leonu, na Facebooku je napisao da nisu mogli gledati kako mu propada odmor.

Prekrasni ljudi

Svi su dobrodošli kod mene u London, svakako ću ih ugostiti. Jer biti ovako drag i fin ne može se naučiti, s tim se rodiš ili ne, a ova je zemlja puna dobrih ljudi, kaže Leon.

I mnogo više

Leon će se kući vratiti s jedinstvenom uspomenom na ljubaznost i dobrotu hrvatskih ljudi. Svima koji su mu ovih dana pomogli Leon poručuje: “Hvala vam od srca, neću vas zaboraviti”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca