Obavijesti

News

Komentari 13

'U Hrvatskoj sam shvatio koliko je svijet prekrasan'

'U Hrvatskoj sam shvatio koliko je svijet prekrasan'
4

Američki mediji ogorčeni su na direktora jedne od najvećih osiguravateljskih kuća, Benmoscha, jer se odmara u Hrvatskoj umjesto da 'zaradi plaću'

VIDEO

Glavni izvršni direktor, jedne od najvećih američkih osiguravateljskih kompanija, kupio je velebno zdanje u Dubrovniku, te se već dva tjedna odmara, što se njegovim sunarodnjacima nimalo ne sviđa. U American International Group Inc (AIG) došao je 10. kolovoza, i umjesto da se bavi krizom koja ja zahvatila svijet, a iz koje je tvrtku izvlačila država sa 150 milijardi dolara, Robert Benmosche (65) par dana kasnije je otputovao.
- Kritiziraju me što sam na odmoru. No ja sam zapravo počeo raditi tjedan dan prije no što sam trebao. Svaki dan imam konferencijske pozive, sve informacije mi šalju. Ovdje mogu raditi jednako kao u uredu u New Yorku - kaže Benmosche koji je zapravo bio u mirovini, a ranije je bio glavni izvršni u MetLife Inc, najvećem američkom osiguravatelju. Preuzeo je AIG sa 24.47 milijardi dolara gubitka u trećem kvartalu. Amerikancima se ne sviđaju velike kompenzacije koje financijeri imaju u doba krize, a oni koje je država spašavala donacijama, trebali bi biti oprezniji, prenosi Reuters.  Benmosche kaže da svakodnevno radi preko interneta i telefona, a u Hrvatsku je došao nadgledati berbu u svojim vinogradima na Pelješcu i provesti malo vremena sa svojom djecom i unučadi. Na posao se vraća 7. rujna. U Dubrovniku posjeduje kamenu vilu s 12 kupaonica, a iako nema nikakvih rodbinskih veza s Hrvatskom, za oduševljenje njome se ne ispričava.
- Čim dođete ovdje, odjednom počnete cijeniti svijet - kaže Benmosche koji je vilu 'u potpunom raspadu' kupio 2001. godine za oko 5,1 milijuna kuna, a u njenu obnovu uložio je navodno još nekoliko puta toliko. U kući su talijanske pločice, vikinške pećnice, francuska tapiserija iz 18. stoljeća, vinski podrum i perzijski sag iz 1922. godine. Terasa mu je svega 50-ak metara od mora gdje je usidren brod sa 135 konjskih snaga.
- Svaka kupaonica je umjetničko djelo. Žene polude čim uđu unutra - rekao je Benmosche za Reuters dok je sa suprugom Denise pokazivao kuću. U kupaonicama su zrcala od stropa do poda, jacuzzi i tuš kabina sa staklenim zidom. Dok Benmosche nije u Dubrovniku iznajmljuje sobe za po 400 eura po noći, a nada se dobiti i od vinograda. Iako je u mirovini planirao veći dio godine provoditi u Hrvatskoj, smatra da je njegov povratak na posao bio nužan.
- Ako samo budem sjedio ovdje, problemi će se nastaviti. Smatrao sam da imam vještine potrebne za rješenje problema tvrtke i povratak je bio logičan. Benmosche posjeduje i 500.000 udjela MetLifea, a dobio je priliku da ih kupi još 2.1 milijuna, te prima mirovinu od svoje bivše tvrtke. U AIG-u je plaćen više od svog prethodnika, dobit će 3 milijuna dolara na godinu u gotovini i 4 milijuna dolara u dionicama, a vjerojatno ga očekuje i bonus od 3.5 milijuna dolara. U AIG-u namjerava ostati dvije do tri godine, dok je njegov prethodnik izdržao samo 11 mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.