News

Komentari 64

U Indiji svaki dan više od 4000 žrtava korona virusa: Trupla preminulih bacaju u rijeke...

U Indiji svaki dan više od 4000 žrtava korona virusa: Trupla preminulih bacaju u rijeke...

Indija je u nedjelju izvijestila o manjem porastu dnevnih slučajeva covida-19 treći dan zaredom, ali broj umrlih u 24 sata bio je veći od 4.000, te je u zemlji ukupno umrlo 270.000 ljudi.

Smrtni ishodi porasli su za 4.077, dok je zaraženo još 311.170 ljudi - najmanji porast dnevnih slučajeva u više od tri tjedna, pokazali su u nedjelju podaci ministarstva zdravstva. Ukupno je broj zaraženih ovaj tjedan porastao za više od 2 milijuna, a umrlih za gotovo 28.000.

Masovni drugi val zaraze u Indiji počeo je u veljači, zbog čega su bolnice u kolapsu.

Broj zaraženih neprekidno pada u državama pogođenim početnim naletom zaraza, poput najbogatije države Maharashtre i sjeverne države Delhija, nakon što su uvedene stroge mjere.

Savezni zdravstveni službenici rekli su u subotu da je ukupna stopa pozitivnih na testovima pala na 19,8 posto ovaj tjedan s 21,9 posto prošli tjedan, što je izazvalo nadu da se dnevni broj novozaraženih počeo stabilizirati.

Ali naglo je porastao broj zaraženih u državama poput Tamil Nadu na jugu i u ruralnim područjima. Premijer Narendra Modi pozvao je u subotu dužnosnike da ojačaju zdravstvene resurse u ruralnim područjima i pojačaju nadzor jer se virus brzo širi u tim područjima nakon što je opustošio gradove.

U nekim indijskim rijekama pronađena su bačena tijela žrtava covida-19, navodi se u pismu državne vlade koje je Reuters vidio u prvom službenom priznanju te alarmantne prakse.

Prema podacima vladina portala Co-WIN objavljenim u nedjelju, najveća država na svijetu koja proizvodi cjepiva  cijepila je malo više od 40,4 milijuna ljudi, ili samo 2,9 posto od ukupno 1,35 milijardi stanovnika.

Indija će do srpnja imati 516 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu ministar zdravstva Harsh Vardhan.

Najčitaniji članci