News

Komentari 0

U Istri 141 novozaraženi koronavirusom, dvoje umrlih

U Istri 141 novozaraženi koronavirusom, dvoje umrlih

Zbog povećanog druženja mladih danas je 29 posto novozaraženih mlađe od 20 godina

U Istarskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena je 141 novozaražena osoba, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

U županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo tijekom 24 sata ispitano je 550 uzoraka briseva na COVID-19, među kojima je 141 pozitivan. U protekla 24 sata na području županije od covid infekcije oporavilo se 136 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 71 covid pozitivan pacijent, od kojih je na Odjelu za infektologiju 56 osoba, na Odjelu za ginekologiju jedna osoba, a u respiracijskom centru 14 osoba.

U bolnici su jučer umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, u dobi od 68 i 85 godina s pridruženim kroničnim bolestima.

Danas 29 posto novozaraženih mlađe od 20 godina

"U posljednja tri do četiri tjedna bilježimo vrlo visoki rast novozaraženih utvrđen PCR testom. Ta se brojka obično vrti između 150 i 225. I dalje nemamo posebnih žarišta, tako da možemo reći da novozaraženih ima na skoro svim područjima Istre", izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodaje kako se u posljednje vrijeme bilježi povećano druženje mladih koje rezultira situacijom da je, primjerice, danas 29 posto novozaraženih mlađe od 20 godina.

Od ponedjeljka cijepljenje bez zakazanog termina

Istarski Stožer civilne zaštite stoga poziva sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv COVID - 19 bolesti, da od ponedjeljka, 13. prosinca, mogu pristupiti cijepljenju bez zakazanog termina u svim istarskim gradovima. Napominju da se cijepiti mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

Najčitaniji članci