News

Komentari 0

U Istri 34 novozaraženih koronavirusom, blagi porast

U Istri 34 novozaraženih koronavirusom, blagi porast

Novih 34 slučaja zaraze potvrđeno je u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, a situacija u pulskoj bolnici je stabilna, izvijestio je istarski Stožer, uz napomenu da je zabilježen blagi porast broja novozaraženih

Prema podacima dnevnog izvješća Županijskog stožera, tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 193 uzorka briseva na covid-19, potvrđene su 34 novozaražene osobe s istarskog područja, a od jučer oporavilo se 25 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 20 pacijenata.

Kako se doznaje u Stožeru civilne zaštite Istarske županije, u protekla četiri dana odnosno od ponedjeljka do četvrtka zabilježen porast od 11,1 posto dnevnog broja novozaraženih, nakon što je u protekla četiri tjedna taj broj bio u stalnom padu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 54 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se 64 osobe, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaraženo je 16 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, deset iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, po tri iz Orebića i Vele Luke, po dvije iz Blata, Opuzena i Ploča te jedna iz Korčule.

U posljednja 24 sata obrađena su 204 uzorka, a od početka pandemije ukupno 229.459.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenta su na intenzivnoj skrbi, od kojih jedan na respiratoru.

Samoizolacijom je obuhvaćeno 337 osoba.

U Ličko-senjskoj županiji covid potvrđen kod 26 osoba od 92 testirane

Zaraza covidom potvrđena je kod 26 osoba od 92 testirane u Ličko-senjskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U Senju i Novalji je po devet novooboljelih osoba, u Gospiću pet te u Korenici, Perušiću i Udbini po jedna.

U županiji je poznato 119 aktivnih slučajeva zaraze, a bolnički se liječi osmero zaraženih.

Pod mjerom samoizolacije je 168 ljudi.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno su oboljele 12.724 osobe, od kojih je 219 umrlo.

U Međimurju koronavirus otkriven kod nove 71 osobe, 56 ih se oporavilo

Koronavirus je otkriven kod nove 71 osobe, a 56 ih se oporavilo u protekla 24 sata u Međimurskoj županiji gdje je trenutno poznato 354 aktivnih slučajeva zaraze, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Međimurski Zavod za javno zdravstvo testirao je 117 uzoraka, od čega je evidentirao 48 pozitivnih nalaza na virus, što je 42,8 posto pozitivnih od broja testiranih, a brzim antigenskim testom potvrđeno je 11 pozitivnih pacijenata.

Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om covid dokazan kod 12 osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječe se 24 covid pozitivna pacijenta, u protekla 24 sata hospitalizirana su dva, isto toliko ih je otpušteno, a jedan je na invazivnoj respiraciji.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo, te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu će se akcija cijepljenja održati na cjepnom punktu u Prelogu od 9 do 12 sati.

Primorsko-goranska županija sa 232 novoobolih

U Primorsko-goranskoj županiji 232 su nova slučaja covida-19, a 259 osoba je ozdravilo, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

Oboljelih u županiji je 2007. Pozitivnih testova briseva u četvrtak bilo je 27 posto.

158 novooboljelih je iz Rijeke i okolice, 27 s Krka, po 20 iz liburnijskog područja i Gorskog kotara, pet iz crikveničko-vinodolske regije te po jedan s Raba i Cresa. 143 su iz radno aktivne populacije, 70 su mlađe, a 19 starije osobe.

Na bolničkom liječenju je 56 pacijenata, a tri su na respiratoru. 

U Osječko-baranjskoj županiji 72 novozaražene osobe

Nova 72 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, najviše na području Osijeka, objavio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.

Od 189 uzoraka, testiranih u posljednja 24 sata, 72 su bila pozitivna na koronavirus.

Najviše novozaraženih osoba, njih 39, su s osječkog područja, deset s područja Našica i pet s područja Valpova, priopćili su iz Stožera.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je zbrinuto 37 osoba oboljelih od covida-19.

U samoizolaciji su trenutno 284 osobe.

Nove 23 osobe zaražene u Virovitičko-podravskoj županiji

Kod nove 23 osobe potvrđena je zaraza covidom na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U Virovitici je 14 novozaraženih, Suhopolju i Slatini po troje, a u Lukaču, Čađavici i Pitomači po jedna osoba.

U Općoj bolnici Virovitica liječi se 15 zaraženih pacijenata.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije virus je otkriven kod 13.354 osobe, a 301 je umrla.

Koronavirus potvrđen kod novih 106 osoba, jedna umrla u Karlovačkoj županiji

Koronavirus je potvrđen kod novih 106 osoba, a zaražena 71-godišnja žena umrla je u bolnici u Karlovačkoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Karlovca je 31 novooboljela osoba, 19 iz Bosiljeva, iz Duge Rese 12, Slunja devet, Vojnića i Ozlja po sedam,  Ogulina pet, Barilovića četiri, po dvije imaju Krnjak, Cetingrad, Draganić i Generalski stol, a po jednu Josipdol, Netretić, Rakovica i Žakanje.

Na bolničkom liječenju je 51 zaraženi pacijent, od kojih je deset hospitalizirano u četvrtak, a jedan je na respiratoru.

U samoizolaciji je 249 osoba.

U osnovnim školama Karlovačke županije 34 su aktivna slučaja zaraze među učenicima, od kojih je jedan novooboljeli, dok je u srednjim školama i dalje 20 na covid pozitivnih učenika, a nema novooboljelih unatrag 24 sata.

Od početka pandemije županija bilježi 34.065 oboljelih i 808 umrlih osoba.

Split: 237 oboljelih u županiji, nema umrlih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata je 237 novozaraženih koronavirusom,  priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

​Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od jučer su ukupno obrađena 502 testa .

Najviše novozaraženih je iz Splita 115, ​​​Kaštela 22,  Solina 17, ​​Omiša 13, ​te Trogira i Dugog Rata po deset.​​​​

Od ukupnog broja novooboljelih 128 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 332 osobe nalaze se u samoizolaciji.​ Na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalazi se 39 COVID pozitivnih osoba, među kojima je 10 na respiratoru.

​ Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nije bilo ​umrlih osoba pozitivnih na COVID infekciju​, dodaju u Stožeru​.

​ Koprivnica- U županiji 29 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata novooboljelo je 29 osoba, a jedna je umrla, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Jučer su PCR i brzim antigenskim testovima izuzeta 74 uzorka. U koprivničkoj Općoj bolnici imrla osoba stara 86 godina koja je osim covida 19 imala i druge bolesti te nije bila cijepljena. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenata od kojih troje na respiratoru.

Ozdravilo je 13 ljudi i sada je u županiji 99 aktivnih slučajeva zaraze.

Od početka pandemije na tom je području koronavirusom zaraženo 24.401 osoba.

Današnja akcija cijepljenja bit će u Đurđevcu, u dvorani Strukovne škole od 14 do 16 sati.

Iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo podsjećaju da sve nepokretne ili teže pokretne osobe u Koprivničko-križevačkoj županiji, koje ne mogu doći do punkta za cijepljenje, svoju dozu mogu u dogovoru s mobilnim timom primiti i kod kuće. Potrebno se samo prethodno naručiti na broj 048/279-637 od 10 do 14 sati ili poslati svoje podatke na cijepljenjeukuci@dzkkz.hr

U Vukovarsko-srijemskoj županiji novih 14 oboljelih i jedna osoba umrla

Novih je 14 oboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvjestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite dodajući da je umrla i jedna oboljela osoba.

Među novooboljelima četiri su  osobe iz Vinkovaca, dvije iz Nuštra, te po jedna iz Babine Grede, Bršadina, Ivankova, Privlake, Starih Jankovaca, Vinkovačkih Banovaca, Vukovara i Županje.

Umrla je jedna osoba.

Trenutno je na bolničkom lijčenju 20 dok je u samoizolaciji 248 osoba. U protekla 24 sata testirano je 125 osoba, te je do sada testiranih osoba na području županije 141.602 .

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljele su 28.624 osobe, od kojih je 28046 izliječeno, a umrlo je 466 osoba.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 52 novozaražena

U Krapinsko-zagorskoj županiji 52 nove osobe zaražene su koronavirusom, a pad broja novooboljelih usporio je u proteklih tjedan dana, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Od 52 novozaražene osobe, 19 ih je testirano PCR-om, a 33 brzim antigenskim testom.

Oporavilo se 13 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 659. U samoizolaciji je 601 osoba.

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber naglasio je da broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100.000 stanovnika i dalje pada, no daleko sporije.

„Prosjek nam u proteklih sedam dana iznosi 292. Prošli je petak bio 314, a tjedan dana prije 513“, rekao je Skuliber.

U 28 škola pozitivna su 52 učenika te 11 djelatnika u osam škola.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana hospitaliziran je 21 pacijent, a na respiratoru je troje.

Epidemiologinja Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije izvijestila je o dosad utrošenih 156.299 doza cjepiva i završenom cijepljenju za 53,1 posto stanovnika.

„Ovaj smo tjedan zaprimili proteinsko cjepivo i ono je dostupno za cijepljenje u Zavodu za javno zdravstvo. Zasad nismo imali upita za to cjepivo“, kazala je Mahmutović.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar još je jednom pozvao na cijepljenje te se osvrnuo na pripreme za prihvat raseljenih osoba s ratom zahvaćenih područja u Ukrajini.

„Mi smo u prvom valu predvidjeli sportsku dvoranu OŠ Augusta Cesarca u Krapini. S obzirom da nije zadovoljavala uvjete i kriterije, predložena je dvorana Srednje škole u Krapini koja zadovoljava sve uvjete“, kazao je Kolar.

Zbog procjena da bi Hrvatska trebala zbrinuti 20-ak tisuća izbjeglica krapinsko-zagorski župan očekuje sastanak s nacionalnim službama.

Najčitaniji članci