Obavijesti

News

Komentari 3

U Kataloniji priveli osmoricu osumnjičenih za napad u Belgiji

U operaciji započetoj u 4,30 sati ujutro pretraženo je dvanaest lokacija, priopćila je policija. Stanovi su pretraženi u glavnom gradu Barceloni te mjestima L'Hospitalet de Llobregatu...

VIDEO

Policija u španjolskoj sjeveroistočnoj pokrajini Kataloniji uhitila je u utorak osam osoba u “anti-džihadističkoj akciji” sumnjajući da su povezane s terorističkim napadom u Bruxellesu u ožujku prošle godine u kojem je poginulo 35 osoba.

U operaciji započetoj u 4,30 sati ujutro pretraženo je dvanaest lokacija, priopćila je policija. Stanovi su pretraženi u glavnom gradu Barceloni te mjestima L'Hospitalet de Llobregatu, Santa Coloma de Gramenetu, Cornelli, Masquefi i Ripolletu.

“Različite indicije pokazuju direktnu povezanost uhićenih osoba i terorističkih džihadističkih skupina", navela je policija u priopćenju. Identitet privedenih nije otkriven a šef katalonske policije Josep Lluís Trapero rekao je su osobe u dobi od 31 do 39 godina marokanskog porijekla koje neko vrijeme žive u Kataloniji. “Od ranije su registrirani, neki od njih su povezani s trgovinom drogom. U Kataloniji nisu djelovali no mogli su se kretati Europom", izjavio je.

Četvoricu od njih policija povezuje s bombaškim napadom na aerodromu Zaventem u Bruxellesu te podzemnoj željezničkoj postaji Maelbeek 22. ožujka 2016. a preostalu četvoricu smatra pripadnicima terorističkih skupina.

Akcija koja je još uvijek u tijeku uslijedila je nakon osam mjeseci duge istrage i suradnje s belgijskom policijom. Katalonska policija rekla je kako su joj pomogle informacije građana.Novine El Mundo, pozivajući se na izvor u istrazi, pišu kako je policija pronašla i oružje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca