Obavijesti

News

Komentari 11

'U KBC Osijek popunjeno je 80% kapaciteta, a u Našicama 70%'

'U KBC Osijek popunjeno je 80% kapaciteta, a u Našicama 70%'

Zadnja opcija je otvaranje dvorane. Ako to bude bilo potrebno i to ćemo napraviti. Sustav je stabilan. Na respiratoru su trenutačno 54 pacijenta. Hospitalizirane su 254 osobe, rekao je župan

Neke mjere koje su donijete na razini Osječko-baranjske županije već su pokazale rezultate, a to je manji broj zaraženih. Osječko-baranjska županija je negdje u sredini po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika. Trudimo se da taj broj bude još manjim, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić za Dnevnik HRT-a

Anušić objašnjava kako se nada da će pad broja zaraženih doći s vremenom, a smatra da su sadašnji zaraženi to postali prije možda 10-15 dana, kada postojeće mjere nisu bile toliko snažne. 

U kliničkom bolničkom centru u Osijeku je popunjenost kapaciteta od 80%, a u Našicama je popunjenost bolnice 70%.

- Zadnja opcija je otvaranje dvorane. Ako to bude bilo potrebno i to ćemo napraviti. Sustav je stabilan. Na respiratoru su trenutačno 54 pacijenta. Hospitalizirane su 254 osobe - dodaje.

Božinović nema dobre vijesti za praznike: 'Božić i Nova godina neće biti ni na tragu prošlih...'
Božinović nema dobre vijesti za praznike: 'Božić i Nova godina neće biti ni na tragu prošlih...'

Naglašava da su sve službe angažirane u doba epidemije bile spremne, spremne su i sada, a bit će i ubuduće te se svima zahvaljuje na požrtvovnom radu.

Najveći broj zaraženih od početka epidemije

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 837 uzoraka od kojih je 371 nalaz bio pozitivan. To je najveći broj zaraženih u toj županiji od početka epidemije.

Najviše novopozitivnih na koronavirus je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (153).

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 263 osobe oboljele od bolesti COVID-19, i to 199 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 54 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 64 pacijenta s tim oboljenjem.

Školarci iz Osječko-baranjske županije vraćaju se u klupe
Školarci iz Osječko-baranjske županije vraćaju se u klupe

U posljednja 24 sata preminulo je osam osoba. Najstarija preminula osoba rođena je 1937., a najmlađa 1991. godine, a uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete. U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.713 osoba.

Policija je provela 25 provjera osoba u samoizolaciji. U 24 samoinicijativne provjere sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere jedne dojave građana utvrdili su kršenje te mjere (u Osijeku). Policijski službenici obavili su i 63 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.