Obavijesti

News

Komentari 6

U KBC-u Split nova bolnica za liječenje onkoloških bolesnika

U KBC-u Split nova bolnica za liječenje onkoloških bolesnika

Radi se o izvanrednom ambulantnom prostoru sa sedam novih ambulanta, čekaonicama koje nisu napučene, te sa sustavom za adekvatnu administraciju ili prijem bolesnika

VIDEO

U Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split idućeg će tjedna biti otvorena nova dnevna bolnica i laboratorij za pripremu citostatika, čime će se značajno povećati polikliničke mogućnosti u liječenju onkoloških bolesnika, a projekt je financiralo Ministarstvo zdravstva sa 6,6 milijuna kuna.

Dnevnu bolnicu otvorit će u četvrtak, 29. studenoga, ministar zdravstva Milan Kujundžić i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban. 

Terapiju u dnevnoj bolnici dnevno prima 80-ak pacijenata, a predstojnik Klinike Eduard Vrdoljak kaže kako će im najmodernije uređena dnevna bolnica, sa 20 novih ležajeva uz dosadašnjih deset, pokriti potrebe za onkološkim liječenjem u sljedećih 20 do 30 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radi se o izvanrednom ambulantnom prostoru sa sedam novih ambulanta, čekaonicama koje nisu napučene, te sa sustavom za adekvatnu administraciju ili prijem bolesnika i njihovo raspoređivanje. Sve zajedno funkcionira kao u razvijenim zapadno europskim zemljama i SAD-u - kaže Vrdoljak.

Medicinske sestre i liječnici u splitskoj onkološkoj klinici provode holistički pristup liječenju i resocijalizaciji pacijenata, pa je tako unutrašnjost bolnice veselo oslikana, a pacijentima koji primaju terapiju, uz ponudu košara s voćem i cvijećem koje ih okružuje, pušta se relaksirajuća glazba.

Prehrana za oboljele od raka: Kupus usporava rast tumora
Prehrana za oboljele od raka: Kupus usporava rast tumora

Klinika je jedinstvena i po svojoj radijskoj postaji Sunce, koja izborom tema i glazbe pomaže u ozdravljenju pacijenata, ali i u širenju dobrih vibracija za sve koji ih slušaju.

Vrdoljak napominje da imaju satnicu koja se poštuje, kao i opremljene, educirane i nasmijane medicinske sestre i liječnike, zbog čega borba protiv raka postaje lakša i bolja za pacijenta. No za adekvatnu i dostatnu terapiju nedostaju im dva linearna akceleratora.

Projekt dnevne bolnice i laboratorija za pripremu citostatika bio je strateški projekt bivšeg i nedavno preminulog ravnatelja KBC-a Ive Jurića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu