Obavijesti

Promo sadržaj

U Krapini počeo 26. Zagorski gospodarski zbor

U Krapini počeo 26. Zagorski gospodarski zbor
6

Na sajamskom prostoru pokraj Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini će se u tri dana predstaviti više od 270 izlagača  iz cijele Hrvatske, Austrije – zemlje partnera sajma, Bosne i Hercegovine te Slovenije

Na sajamskom prostoru pokraj Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini će se u tri dana predstaviti više od 270 izlagača  iz cijele Hrvatske, Austrije – zemlje partnera sajma, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Ovogodišnja županija partner Zagorskog gospodarskog zbora je Vukovarsko-srijemska županija.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je na otvorenju sajma zahvalio zagorskim poduzetnicima i obrtnicima te naglasio kako su upravo oni, s 11,75 milijarda kuna prihoda nakon oporezivanja, 750 milijuna kuna dobiti, pokrivenosti uvoza izvozom od 170 posto, povećanjem izvoza u prošloj godini za 35,2 posto, a osobito otvaranjem 4.317 novih radnih mjesta od veljače 2014. omogućili i mnoge projekte u Krapinsko-zagorskoj županiji. „Prvi su reagirali za vrijeme gospodarske krize, uspjeli su sačuvati većinu radnih mjesta, ulagati u ljude i tehnologije. Koji je doprinos Krapinsko-zagorske županije u tome? Subvencioniranje kamata, brzo izdavanje građevinskih dozvola, odlična suradnja s Obrtničkom i Gospodarskom komorom, subvencioniranje nastupa na sajmovima i to je ono što možemo napraviti mi i zajedno uz potporu Vlade RH, državnih institucija i poduzeća, uz razvoj prometne infrastrukture, jer bez dobre prometne povezanosti i infrastrukture ne možete niti razvijati gospodarstvo niti turizam koji je izuzetno bitan ovdje na području Krapinsko – zagorske županije. Sada svi zajedno moramo raditi na obrazovanju, jer ono je ključ rasta gospodarstva i razvoja Republike Hrvatske i trebamo ga prilagoditi potrebama tržišta. Svi zajedno možemo u tome uspjeti, naši obrtnici i gospodarstvenici su to i pokazali.“ – rekao je župan Željko Kolar. 

Zagorski gospodarski zbor otvorio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je ovom prilikom istaknuo važnost bespovratnih potpore poduzetnicima iz europskih fondova, u sklopu kojih su mali i srednji poduzetnici iz Krapinsko-zagorske županije povukli više od 80 milijuna kuna bespovratnih sredstava. „Svjesni činjenice da smo dosegnuli kulminaciju turističke sezone, moje je mišljenje i u to sam uvjeren, da jednostavnim i daleko većim investicijama u realni poduzetnički sektor jedino možemo osigurati gospodarski rast Republike Hrvatske. Imamo zadatak i obavezu da nađemo modalitete i kroz sustav bespovratnih potpora i kroz sustav financijskih instrumenata, isto tako kroz bankarski sustav i osiguravanje jeftinih kredita za poduzetnike, pomognemo poduzetnicima da investiraju, da otvaraju nova kvalitetna radna mjesta i time osiguraju da nam kvalitetna radna snaga ostane ovdje“ – istaknuo je ministar Horvat te, u kontekstu partnerstva Krapinsko-zagorske i Vukovarsko-srijemske županije na ovom gospodarskom zboru, naglasio i važnost suradnji hrvatskih županija ciljem povećanja konkurentnost hrvatskog gospodarstva.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić je u svom pozdravnom govoru istaknuo dugogodišnju suradnju Vukovarsko-srijemske i Krapinsko-zagorske županije kroz Hrvatsku zajednicu županija te naglasio povezanost ovih županija i kroz obranu Republike Hrvatske, kao i velik broj stanovnika Vukovarsko-srijemske županije sa korijenima iz Hrvatskog zagorja.

Okupljene na otvorenju pozdravili su i voditeljica Trgovinskog odjela u Veleposlanstvu Republike Austrije Sonja Holocher-Ertl, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Na otvorenju je bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik ŽarkoTušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, župani Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije Radimir Čačić i Darko Koren, saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš, Domagoj Ivan Milošević, Marija Puh i MarkoVešligaj, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek.

26. Zagorski gospodarski zbor traje do nedjelje, 9. rujna 2018. godine. Sajam možete posjetiti u vremenu od 10:00 do 22:00 sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve