Obavijesti

News

Komentari 30

U krizi, više nego ikad, mora se poslovati društveno odgovorno

U krizi, više nego ikad, mora se poslovati društveno odgovorno
1

Svaka priča počinje na domaćem tržištu, govori Pavao Vujnovac iz grupe Enna, i spremnost na ulaganja presudna je u okolnostima koje je donijela korona

VIDEO

Izvanredne okolnosti uzrokovale su jedinstvenu situaciju koja je šokirala ne samo hrvatsko, već i svjetsko gospodarstvo. Radi se o nepredviđenoj situaciji na globalnoj razini i razmjere utjecaja ove pandemije na gospodarski sustav tek ćemo vidjeti. Načela koja vrijede u kontekstu društveno odgovornog poslovanja u redovnim okolnostima, sada više nego ikada dobivaju na značaju i dolaze do izražaja. Odgovorno ponašanje kojim se odražava poslovni integritet, razumijevanje šire slike i svijest da svaka priča počinje na domaćem tržištu te spremnost na konkretna ulaganja zbog tih uvjerenja presudna je u ovim okolnostima.

Govori nam to Pavao Vujnovac, predsjednik uprave Energia naturalis grupe iz Vukovara u čijem je sastavu i Prvo plinarsko društvo. Vujnovac je podržao kampanju Styria Media Groupe 'Budite heroji koje Hrvatska treba' u kojoj s čelnicima vodećih kompanija u Hrvatskoj govorimo o tome što trebamo raditi kako bi očuvali što veći dio gospodarstva i koliko je važno da se baš sada očuva medijski prostor u Hrvatskoj.

- Svako nacionalno gospodarstvo je vrsta ekonomskog eko-sustava o čijoj sposobnosti stvaranja dodane vrijednosti ovisi stabilnost i javnog i privatnog sektora. Svaki sektor ima svoju ulogu pa tako i mediji, stoga zajedno trebaju primarno biti usmjereni zajedničkom cilju – jačanju potencijala razvoja društva i ekonomije u cjelini. Prioritet mora biti čuvanje i stvaranje novih znanja, čime se izravno utječe na kvalitetu, ali i na izuzetno bitnu sposobnost stvaranja radnih mjesta - govori naš sugovornik.

U ovakvim kriznim situacijama svi su sektori izloženi snažnim negativnim trendovima, nastavlja Vujnovac, te ističe uvjerenje kako zajedničkim i sinkroniziranim djelovanjem svi zajedno možemo utjecati na smanjivanje negativnih posljedica krize. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Energia naturalis značajno investira u domaće gospodarstvo. Kao hrvatska kompanija, koja osim u Hrvatskoj posluje diljem Europe, a intenzivno od susjedne Slovenije i Mađarske do Švicarske, uspješnim poslovanjem dokazujemo da smo stabilan i pouzdan partner. Suradnju sa svim našim partnerima temeljimo na povjerenju i kvaliteti, težeći dugoročnim odnosima. Upravo nas je neposrednost, okretnost i brzina reagiranja i odlučivanja u svakodnevnom radu prometnula u jednu od uspješnijih grupacija u hrvatskom poslovnom svijetu - nastavio je Vujnovac. Nastavlja kako dobre namjere treba potvrditi sasvim konkretnim djelima te da upravo zato oni svojim ulaganjem u zaposlenike i njihova znanja razvijaju stručnjake koji doprinose njihovu uspjehu.

- Poznato je i da ulažemo u hrvatski sport, od Rukometnoga kluba PPD Zagreb, do Ženskoga odbojkaškoga kluba ENNA Vukovar. Naša suradnja s tim klubovima temelji se na njihovim rezultatima, ali i potencijalima koji se ogledaju u predanosti rada s mladima putem svojih sportskih akademija. Ponosno podupiremo projekte koji populariziraju znanost te umjetničke festivale i nezavisna kazališta. Već nekoliko godina uključujemo se u različite akcije hrvatskih medijskih kuća, od podupiranja različitih konferencija do projekata popularizacije energetskih ali i drugih društveno važnih tema - govori naš sugovornik i dodaje:

Svjesni smo iznimne važnosti jakih i nezavisnih medija koji su u ovom razdoblju dali ogroman doprinos senzibiliziranju javnosti za temu pandemije. Stoga smo u ovom za medije osobito neugodnom periodu podržali brojne medijske projekte.

Kao grupacija uključili su seu pomoć hrvatskim bolnicama doniravši sedam respiratora i više od 3 milijuna kuna za nabavku potrebne medicinske opreme za borbu s koronavirusom te 20 vozila Civilnoj zaštiti RH u svrhu olakšavanja provođenja protuepidemijskih mjera.

Medicinsko osoblje Opće bolnice Šibenik

- U našoj smo grupaciji osnovali i Zakladu Novo sutra putem koje podupiremo brojne razvojne projekte, a najviše se orijentiramo na znanost i mlade. U protekle tri godine, putem Zaklade u zajednicu smo kroz stipendije i projekte uložili više od tri i pol milijuna kuna. Energia naturalis nastavit će osluškivati potrebe zajednice u kojoj djeluje i radi, a kao i dosad, nastavit ćemo svojim znanjem i financijskim mogućnostima činiti sve da prebrodimo izazove koji su pred nama i ostavimo zdrave temelje razvoja generacijama koje dolaze - zaključuje Vujnovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda