News

Komentari 4

U kući mu našli pušku, pištolj i skoro pet kilograma marihuane

U kući mu našli pušku, pištolj i skoro pet kilograma marihuane

Muškarcu (42) prijeti od šest mjeseci do 5 godina zatvora za neovlaštenu proizvodnju drogama te nelegalno posjedovanje oružja

Službenici krim policije PU brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom s područja Slavonskog Broda zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

U sklopu istrage pretražili su dom i druge prostorije koje koristi osumnjičenik i tom prilikom pronašli su i oduzeli 4.729 grama marihuane i vagu, te poluautomatsku pušku, pištolj i 6 komada streljiva, kažu iz policije.

Neslužbeno doznajemo da je 42-godišnjak policiji otprije poznat po činjenju kaznenih djela zloporabe opojnih droga.  

Protiv 42-godišnjaka nadležnom Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava i predan je policijskom pritvorskom nadzorniku. Zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva protiv njega slijedi prekršajna prijava prema odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijeti mu kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina, za nedozvoljeno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva bit će prekršajno kažnjen.

Najčitaniji članci