Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U lovu na Dinari hicem iz puške ubio svog brata (19)

Tomo Anić-Matić (28) u lov pokraj Knina poveo je brata Marija (19). Zapucao je na veprove, no metak je pogodio brata. Mladić je ubrzo iskrvario

M.Čikotić
Foto: M.Čikotić
29 komentara

Tomo Anić-Matić (28), strastveni lovac iz kninskog Vrpolja, poveo je sa sobom u lov na divlje svinje u nedjelju popodne svog najmlađeg brata Marija (19). On je bio presretan, uživao je u društvu lovaca. Tomo i Mario s još šest lovaca iz Lovačke udruge Dinara krenuli su u lov na Dinaru u predio Miljkuša. Starijem bratu u jednom trenutku naletjelo je pet divljih svinja i on je samo jednom zapucao. Na nesreću, taj jedan jedini metak pogodio je njegova brata Marija. Metak je prošao kroz natkoljenicu i oba bedra. Iskrvario je već na Dinari. Mladić nije imao položen lovački ispit. Nije imao ni oružje. Prema pravilima, nije ni smio biti s lovcima. Uplakanog oca Ivana susreli smo ispred obiteljske kuće.
- To mu nije bilo prvi put da ide s bratom. On ga je i zarazio lovom. Bilo je pitanje dana kad je trebao polagati lovački ispit. Nitko mi ga neće vratiti, ali ja moram živjeti i za ovo četvero djece što su ostali - rekao je otac. Domagoj Pokrajčić, predsjednik udruge Dinara, kaže da se u 105 godina, otkad postoji udruga, nikad ništa slično nije dogodilo.
- Tomo je naš dugogodišnji član, dobar momak i lovac. Ne znam kako je metak uopće mogao zalutati i kako se to uopće moglo dogoditi - komentirao je Pokrajčić.

Možda vas zanima i ovo:
Message